Efterlyst kvinde fundet - betalte 9.500 kroner for meget i Røde Kors

Kvinden har været efterlyst siden november sidste år, hvor hun betalte for meget for sit køb i Røde Kors i Nakskov.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En opsigtvækkende efterlysning fra en Røde Kors-butik i Nakskov har mandag fået sin afslutning.

Siden november sidste år har Røde Kors efterlyst en kvinde, der havde betalt 9.500 kroner for meget for sit køb i butikken på Østre Boulevard i Nakskov.

Men nu er hun blevet fundet og kan få sine penge tilbage.

quote Vi ved ikke, om hun har manglet pengene

Jane Falster, formand for Røde Kors i Nakskov

- Hun har ringet os op, og vi har lavet en aftale om, at vi via vores bank overfører pengene til hendes bank, så alt er endt lykkeligt, siger Jane Falster, formand for Røde Kors i Nakskov.

Sagen begyndte lørdag den 16. november sidste år, da kvinden ville købe en stol til 95 kroner i Røde Kors-butikken i Nakskov. Men i stedet kom ekspedienten til at trække for 9.595 kroner.

- Vi opdagede det først, da hun var gået ud af butikken, siger Jane Falster og fortsætter:

- Vi kender ikke kvinden, og vi har ikke mulighed for at få fat i hende. De eneste oplysninger, vi har, er dem fra pengekassen, hvor vi kan se beløbet. Men vi kan ikke se kortnummer, hendes navn og alt sådan noget.

Banken kunne ikke hjælpe

Fordi banken ikke kunne hjælpe Røde Kors-butikken med at opspore kvinden på grund af den nye persondatalov, der kom i 2019, forsøgte butikken i stedet at få hjælp af Nets.

Men her fik Røde Kors samme tilbagemelding, og de måtte selv forsøge at finde kvinden.

- Vi kunne gætte os frem til, at kvinden er omkring 40 år. I første omgang satte vi en annonce i avisen, men det fik vi ikke noget respons på. Så prøver vi at efterlyse hende på vores Facebook-side, og det giver en masse rektioner.

- Der er bare ikke nogen, som reagerer på opslaget. Så fortæller vi hele historien til TV2 ØST, og den kommer lagt ud. Men vi finder ikke kvinden. 9.500 kroner er mange penge, så vi undrer os over, at ingen henvender sig, fortæller Jane Falster.

Artiklen fortsætter under billedet.

Røde Kors butikken i Nakskov har haft denne annonce i Ekstraposten.
Røde Kors butikken i Nakskov har haft denne annonce i Ekstraposten. Foto: Facebook

Men mandag den 3. februar – knap tre måneder senere – er det et gennembrud i sagen.

- Vi er simpelthen så heldige, at vi bliver ringet op af en kvinde, som bor i Københavnsområdet, og som er blevet kontaktet af sin bank, der via Nets har fundet ud af, at hun faktisk har nogle penge til gode hos os, siger Jane Falster.

Har sommerhus på Lolland

Ifølge formanden for Røde Kors i Nakskov er kvinden fra Københavnsområdet glad for at få sine penge tilbage.

- Vi ved ikke, om hun har manglet pengene. Det melder historien ikke noget om, siger Jane Falster.

Kvinden har sommerhus på Lolland og var derfor i Røde Kors-butikken for at finde møbler til sommerhuset. Jane Falster vurderer, at fordi kvinden til dagligt bor ved København, har hun ikke set efterlysningen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Jane Falster.
Jane Falster. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Det har de lokale til gengæld.

- Sagen har været talk of town. Lige meget hvor jeg har været, så har folk spurgt mig, om kvinden er dukket op. Det har været hos frisøren eller lærerne på skolen. Alle spørger om det, fordi de synes, det er mange penge og underligt, at ingen har reageret, siger Jane Falster.