¨

Efter tre års forsinkelse: Scandlines’ nye færger er nu klar

Foto: Claus Lillevang/Scandlines

Langt om længe er det tid til premieren på den første af to nye færger på rederiets rute mellem Gedser og Rostock.

I begyndelsen af maj kommer en ny færge til at sejle mellem Gedser og Rostock – efter tre års forsinkelse er ”M/F Berlin” nu klar til at blive taget i brug, skriver Politiken.

- "Berlin" skal navngives ved en ceremoni i Rostock 3. maj, og så skal den tages i brug umiddelbart efter. Men belært af erfaringerne med de tidligere forsinkelser får du mig ikke til at sige, om det sker allerede om aftenen 3. maj, eller om det måske først bliver i dagene derefter, siger Anette Ustrup Svendsen, pressechef i Scandlines til avisen.

Den nye færge forlader inden længe værftet i Munkebo og så skal den ud på fem dages prøvesejlads. Ifølge Scandlines venter der de kommende passagerer en helt ny oplevelse ombord på den nye, langt mere moderne færge.

- Jeg håber da, at de kan mærke, at det er en helt anderledes færge. De gamle færger er 30 år gamle og skulle have været udfaset i 2012. De opfylder alle sikkerhedsmæssige krav, men der er ikke investeret mere i dem end højst nødvendigt. Der er et større udvalg af restauranter og shoppemuligheder i de nye færger – og der er gratis wi-fi om bord, fortæller Anette Ustrup Svendsen til Politiken.

Bøvl med leverandører
Egentlig skulle de to nye færger hos Scandlines allerede været taget i brug i 2013. Men på grund problemer med det tyske værft, der blandt andet lavede færgerne for tunge, endte processen med at blive tre år forsinket. Undervejs, blev ordren givet videre til et værft i Finland, men de gik pludseligt konkurs. I 2014 købte Scandlines de to fejlbyggede færger tilbage, som så blev sendt til ombygning på det fynske værft Fayard. 

Samme sejltid
Med de to nye færger vil sejltiden mellem Gedser og Rostock fortsat være den samme som i dag – en time og 45 minutter. Det er nemlig ikke muligt at sætte tempoet op i det lavvandede farvand omkring Gedser.

Rederiets anden færge ”M/F Copenhagen vil blive sat ind på ruten i løbet af sensommeren. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App