Efter skuffende OL: Maribo-roer skyder sæsonen i gang

Danmarks stærke kajakroer René Holten Poulsen deltager i weekenden i sæsonens andet World Cup-stævne, men sit første store løb siden det skuffende OL.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da kajakroeren René Holten Poulsen til OL i august 2016 blot fik en skuffende 6. plads i finalen, var han meget tæt på at stoppe karrieren.

Men nu er medaljetørsten igen vakt, og i weekenden deltager han dermed i sit første store stævne, siden skuffelsen ved OL.

quote Jeg startede først træningen i januar, så jeg er lidt bagud, og der er stadig lang vej til mit bedste niveau

René Holten Poulsen, kajakroer

Her løber sæsonens andet World Cup-stævne nemlig af stablen i Szeged i Ungarn, og her skal kræfterne prøves af.

- Jeg startede først træningen i januar, så jeg er lidt bagud, og der er stadig lang vej til mit bedste niveau. Det er dog begyndt at gå i den rigtige retning, og det er kørt meget godt i træningen de sidste par uger, hvor jeg er blevet bedre for hver uge, siger Maribo-roeren i en pressemeddelelse.

År 0

Kajakroeren betegner denne sæson som en slags år 0, hvor han skal vise, at hans stadig kan være med i verdenstoppen – og måske endda være med i kampen om guldet ved OL i Tokyo i 2020. 

- Det var en lang vinter, hvor jeg kæmpede mange kampe. Mod mig selv oven på skuffelsen ved OL, og hvor jeg fik taget min Team Danmark-støtte. Det tog rigtig lang tid for mig at komme mig mentalt, og der har været og er stadig mange forhindringer på vejen, siger René Holten Poulsen.

Maribo-roeren deltager i 500 meter og 1.000 meter enerkajak, ligesom han også er en del af et helt nyt format: En stafet-disciplin, hvor han skal ro sammen med en anden Maribo-favorit: Emma Aastrand Jørgensen.

quote Selvfølgelig går jeg efter at ro mit bedste, det har jeg altid gjort, men jeg skal lige genfinde glæden ved at konkurrere

René Holten Poulsen, kajakroer

Skal genfine glæden

Og René Holten Poulsen håber, at han ved weekendens World Cup-stævne kan være med i toppen.

- Jeg synes, at en top-5 på 1.000 meter ville være ok på nuværende tidspunkt, mens jeg stadig har en del arbejde foran mig, og top-3 vil være godkendt på 500 meter. Men mindre kan også gøre det, hvis jeg formår at få mit bedste frem på dagen, siger han og tilføjer: 

- Det handler mest om at få en god rytme i stævnet og komme godt i gang med sæsonen. Det skal også være sjovt at være til stævne. Selvfølgelig går jeg efter at ro mit bedste, det har jeg altid gjort, men jeg skal lige genfinde glæden ved at konkurrere.

Om alt går vel, skal René Holten Poulsen ro finale i 1.000 meter lørdag morgen, mens der er finale i 500 meter søndag morgen.