Efter blæst kommer højvande: Færge kunne ikke sejle på grund af for høj vandstand

Askø-færgen måtte indstille sejladsen det meste af onsdagen. Høj vandstand betød nemlig, at færgen ikke kunne fortøjes sikkert.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skulle du til eller fra Askø onsdag eftermiddag, så måtte du væbne dig med tålmodighed. Højvande betød nemlig, at færgen må indstille sejladserne til Bandholm.

Det oplyser Lollands Færgefart i en SMS til kunderne. Overfartlederen sagde tidligere til TV ØST:

- Den høje vandstand betyder, at vi ikke kan fæstne færgen til rampen, og dermed ikke kan fortøje sikkert nok til, at eksempelvis personbiler og lastbiler kan transporteres sikkert af og på færgen, siger overfartsleder Max Møller Christensen til TV ØST.

Det er kombinationen af almindeligt højvande og tirsdagens hårde blæst fra nordvest, der har skabt problemerne.

Topper ved middagstid

Overfartslederen oplyste til TV ØST, at det ud over at ramme øens beboere også gik ud over en række roetransporter, der ventede på øen.

- Det kan vi desværre ikke gøre noget ved. Vi er nødt til at blive i havn, når der er så meget vand, sagde han.

Vandstanden var ifølge DMI klokken 08.00 knap 90 centimeter over dagligt vande. Den toppede på omkring én meter over dagligt vande kort efter middag.

Også færgerne til Femø og Fejø var generet af vandet – men ikke så meget, at de ikke kunne sejle, oplyser overfartslederen.

Tirsdag skabte vejret også problemer for færgerne.

Her måtte en række afgange til Femø og Fejø aflyses, da blæst og store bølger gjorde det svært at komme ind og ud af de små havne.

Opdatering
Clock24. okt 2018, kl. 14:24
Askø-færgen sejler igen fra klokken 16.00. Det oplyser overfartsleder Max Møller Christensen.