Efter aftale med regeringen: Kommuner må stadig kigge langt efter hjælp til kystsikring

Regeringen havde ellers lovet at tage del i kystsikringen hos kommunerne. Men på Lolland venter man stadig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er ikke meget håb tilbage. 

For kommunerne må stadig kigge langt efter hjælp til sikring mod højvande. Der var ellers blevet lovet fra regeringens side, at de ville tage del i kystsikringen, men det er endnu ikke tilfældet, fortæller DR P4 Sjælland.

I aftalen mellem KL og regeringen er det dog blevet hurtigere og mindre bureaukratisk at kystbeskytte, lyder det fra Henrik Høegh, der er formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget i Lolland Kommune. 

- Men den del, der handler om højvande og beskyttelse mod vandstandsstigning og stormflod, ja, der er der noget længere mellem snapsene for nu at sige det sådan. Der er faktisk ikke sket ret meget på det område, siger Henrik Høegh til DR P4 Sjælland.

Regeringen lovede at tage hånd om det

Sammen med Slagelse og Odsherred var Lolland til møde med Miljø- og Fødevareminister, Esben Lunde Larsen (V), i januar måned, hvor der blev lovet fra regerings side, at de nu ville tage del i kystsikringen. 

- Vi havde håbet, at man havde fundet midler til at deltage i højvandebeskyttelsen - blandt andet vores højvandeport i Nakskov. Og det må vi bare acceptere, at det er der slet ikke taget hånd om, siger Henrik Høegh til DR P4 Sjælland.

Ifølge mediet sætter formanden nu sin lid til Stormflodsfonden for at hjælpe kommunen præventivt. Og det ligger hos Erhvervsministeriet.

Se det tidligere indslag efter mødet i januar, hvor regeringen ville tage ansvaret for kystsikringen: 

Fremover skal kystsikring ikke alene være borgernes og kommuners ansvar, nu vil regeringen påtage sig ansvaret.

TV ØST har forsøgt at få en kommentar fra Venstre uden held.


Nyhedsoverblik