Du burde dø: Elever vinder for film om digital mobning

Sjetteklasserne på Nysted Skole vandt i dag konkurrencen #digitalpænt for deres film om pigen, der bliver mobbet på mobilen og skærer i sig selv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Må jeg lige forstyrre? siger kvinden, der kommer ind i lokalet til de to sjetteklasser, der tror, at deres lærer har samlet dem for at tage en snak med dem om ugens faglige tema.

I stedet dukker pressechefen for et teleselskab op med store påskeæg til dem alle og en god besked:

- Vi har modtaget jeres video, og blandt de mange indsendte i #digitalpænt-kampagnen synes vi, at jeres er den bedste. I har fortalt meget fint om, hvad der kan ske, når man bliver mobbet digitalt,” fortæller Line Kirkegaard fra Telenor til de måbende elever.

Artiklen fortsætter under billederne: 

 
  Foto: Morten Spuhr - TV ØST
Repræsentanter fra teleselskabet Telenor kom med påskeæg til eleverne.
Repræsentanter fra teleselskabet Telenor kom med påskeæg til eleverne. Foto: Morten Spuhr - TV ØST

Jublen bryder løs. Alberte Vestergaard Hansen fra 6.A, der spiller hovedrollen i den lille kortfilm, der handler om en pige, der skærer i sig selv, fordi hun bliver mobbet siger:

- Jeg er så glad. Først troede jeg slet ikke, det var rigtigt!

Har selv prøvet at blive mobbet digitalt

- Du er grim og ulækker. Du burde dø.

Sådan lyder en af de sms’er, som pigen Alberte modtager i filmen om digital mobning. Helt så grelt har det ikke været, men hun har prøvet det selv, Alberte Vestergaard Hansen:

- Ja, jeg er blevet kaldt idiot på Instagram og grim på Facebook, da jeg lagde et profilbillede op.

Artiklen fortsætter under billedet:

 
  Foto: Morten Spuhr - TV ØST

Det gør ikke så ondt mere, siger hun, for man vænner sig jo til det. Alligevel skal det stoppe. Vennerne, der har været med til at lave videoen, er enige.

- Der er flere, der har måttet skifte skole, fordi de blev mobbet. Mobning … Det er ikke godt. Det, synes jeg, skal stoppe, fortæller Arthur Bylov Greis Larsen fra 6.B og bliver bakket op af klassekammeraten Nikita Fyhr:

- Jeg er selv kommet til at skrive noget, som ikke var så pænt. Jeg fortryder det meget og har sagt undskyld, fortæller hun, der også selv er blevet mobbet.   

Herunder kan du se elevernes vindervideo: