¨

Drenge lavede telefonfis med politiet - sagde de havde skudt et gidsel

"Det er tre drenge, hvor jeg tror, det er løbet lidt fra dem. Jeg tror, de har fået en på opleveren, så de forhåbentlig ikke gør det igen," lyder det fra politiet. Foto: Nick Abildgaard - TV2 ØST

I går aftes modtog Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi et opkald om gidseltagning, som dog viste sig at være drengestreger.

Man skal aldrig lave telefonfis med politiet.

Det fandt tre drenge fra Rødby på Lolland ud af på den hårde måde i går aftes. De syntes nemlig, det var sjovt at lave telefonfis med politiet. 

- I går aftes klokken 23.25 fik politiets vagtcentral en opringning, hvor der er en anmelder, der siger, de har et gidsel, og at politiet skal skynde sig at komme. Og så lægger de røret på, oplyser Søren Otto Nielsen, der er fungerende vicepolitiinspektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Den slags bliver taget yderst alvorligt af politiet, og tre patruljer blev derfor sendt til adressen i Rødby, hvor opkaldet kom fra. Og på vejen derhen udvikler sagen sig yderligere.

Vi får en mistanke på vej dertil, om at det kan være nogle unge mennesker, der måske laver drengestreger. Men vi tør og kan ikke udelukke, at det kan være noget kriminelt

Søren Otto Nielsen, fungerende vicepolitiinspektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Undervejs ringer de op flere gange og kommer med supplerende oplysninger om, at de skulle have skudt gidslet, og at politiet ikke behøver komme alligevel, siger Søren Otto Nielsen og tilføjer:

- Vi får en mistanke på vej dertil, om at det kan være nogle unge mennesker, der måske laver drengestreger. Men vi tør og kan ikke udelukke, at det kan være noget kriminelt, der er foregået.

Forsøgte at stikke af

Da politiet ankom til adressen, mødte de ude foran tre drenge i alderen 14-16 år, som hurtigt forsøgte at stikke af fra politibetjentene.

Da det er en hundepatrulje, der var landet som de første ved adressen, sendte de derfor hundene efter drengene. Kort efter blev en af drengene løbet op i en have, hvorefter han stoppede med at flygte.

De to andre blev ikke langt tid efter fundet i en lejlighedsopgang, hvor de nysgerrigt kiggede ud og blev opdaget.

- Ham på 14 bliver afhørt på stedet under overværelse af hans mor. De to andre anholder man og tager med ind på politigården, hvor de bliver afhørt under overværelse af sociale myndigheder. Så bliver de løsladt bagefter, fortæller Søren Otto Nielsen.

Lav ikke telefonfis med politiet

Politiet har et klart budskab efter episoden i går aftes.

- Man skal lade være med at ringe og anmelde noget, som ikke er foregået. Det betyder jo, at vi er nødt til at sende en patrulje ud, og der kunne jo være andre alvorlige hændelser, som vi så ikke har mulighed for at køre til, fordi vi er optaget af den her hændelse, siger Søren Otto Nielsen.

Og Søren Otto Nielsen håber også, at de tre drenge har forstået budskabet efter aftenens strabadser.

Det er tre drenge, hvor jeg tror, det er løbet lidt fra dem. Jeg tror, de har fået en på opleveren, så de forhåbentlig ikke gør det igen

Søren Otto Nielsen, fungerende vicepolitiinspektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Det er tre drenge, hvor jeg tror, det er løbet lidt fra dem. Jeg tror, de har fået en på opleveren, så de forhåbentlig ikke gør det igen, siger han.

De to ældste på 15 og 16 år er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 135, der blandt andet handler om at påkalde sig ugrundet opmærksomhed fra politiet.

Det kan betyde op til tre måneders fængsel eller en bøde. Men hvad der skal ske med drengene vides endnu ikke.

- Sagen ligger til vurdering hos vores anklagemyndighed, fortæller Søren Otto Nielsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App