Dømt i Kettinge-sag

En mand fra Kettinge på Lolland idømt 6 års fængsel. Manden holdt en vestafrikansk kvinde indespærret, mens han udsatte hende for et mareridt af torturlignende mishandling. Manden anker dommen til landsretten

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sagens baggrund:

En 35-årig mand er anklaget for i flere måneder at have holdt en ung nigeriansk kvinde indespærret på sin landejendom på Lolland

Ifølge anklagen har  manden udsat den 21-årige  kvinde for et mareridt af torturlignende mishandling.

Kvinden, som han havde hentet til Danmark fra Barcelona i eftersommeren sidste år - angiveligt for at redde hende fra gadeprostitution - flygtede fra ham en sen nat med alvorlige tegn på mishandling.

Kvinden kunne under retssagen berette om systematisk vold, blandt andet knytnæveslag i ansigtet, kvælningsforsøg, ophængning i sammenbundne hænder og slag med en stok.

Desuden havde manden tvunget hende til analsex, presset knytnævestore sten op i hendes endetarm, slået hende med en murerskovl i ansigtet og truet med at slå hende ihjel.

- Hver dag var en ond dag, som hun sagde.

Manden afviste kategorisk alle anklagepunkter med undtagelse af et, der handlede om besiddelse af større mængder anabolske steroider.

- Jeg har handlet mere af kærlighed, og det er nok meget naivt, sagde han under retssagen.

Vor reporter Natasja Dybmose blogger fra retssalen i Nykøbing Falster:

Kl. 11.24

Claes Sibbern Frederiksen anker dommen til landsretten med ønske om frifindelse. Anklageren begærer tiltalte fortsat varetægtsfængslet.

-----------------------------

Kl. 11.22

Claes Sibbern Frederiksen er idømt 6 års fængsel for forbrydelsen mod den nigerianske kvinde. Dommeren og domsmændene er enige om at kvindes forklaring var troværdig og at de tekniske beviser underbygger hendes historie.

Han skal betale sagens omkostninger og 100.000 i erstatning til den unge kvinde.

-----------------------------

Kl. 11:16

Ex-samlever: Han var også voldelig mod mig

Den 35-årige tidligere murer, der står tiltalt for brutal vold og voldtægt mod en ung nigeriansk kvinde har en voldelig fortid bag sig.

Hans samlever gennem 16 år og mor til hans to piger måtte leve på beskyttet adresse, polititilhold og med overfaldsalarm, da hun forlod ham for et par år siden. Det fortæller hun til TV2 ØST som det eneste medie.

- Jeg var dødbange for ham. Hans fysiske og psykiske vold gjorde at jeg fuldstændigt mistede mig selv, og glemte hvem jeg var, siger kvinden, som ikke vil have sit navn frem.

TV2 ØST kender hendes fulde identitet.

- Han har en evne til at virke flink og rar udenpå, derfor har det også været svært for mig at overbevise omgivelserne om, hvor slem han kunne være, siger ex-samleveren i dag.

Hun fortryder nu, at hun ikke har anmeldt ham ”for alle de gange, hvor han overfaldt mig, så ville der være en bedre chance for at han fik en hård dom, for det han har gjort mod den stakkels pige.”

-----------------------------

Kl. 10:23

Forsvarsadvokaten kræver frifindelse:

”Min klient skal frifindes”, siger forsvarsadvokat Peter Trudsø.

Han mener ikke, at de skader, der er fundet på den unge kvinde stemmer overens med den grove behandling, som hun har berettet om. Blandt andet har en læge konstateret at ”der ikke er fundet nogle forbigående mén og heller ej nogle varige mén”.

-----------------------------

Kl. 9:55

Anklageren fremlægger i sin procedure de tekniske beviser i sagen:

Der er fundet slid efter et reb på et spær i laden. Der er fundet et reb – næsten nyt, men med spor efter brug. På rebet er der fundet blod og DNA, der med meget stor sandsynlighed stammer fra kvinden.

Der er fundet fire sten i laden af den type, som kvinden, siger den 35-årige proppede op i hendes endetarm. På den ene sten er der fundet DNA, blod og afføring. På de andre sten er der fundet fedt, som kan stamme fra den flydende margarine, som kvinden har fortalt den 35-årige havde smurt hende ind i. Der er også fundet en skovl med blod og DNA på. Kvinden fortalte i sin forklaring, at hun var blevet tævet med en skovl, mens hun hang nøgen i rebet.

Derudover er der fundet blod på betongulvet, hvor der var strøget sand ud over.

Også den tiltalte havde spor på sig, der peger på at han er skyldig: Dels havde han rivmærker på armene, dels havde han blod på indersiden af sine underbukser, da han blev anholdt. Tiltalte kan ikke forklare, hvorfor han har disse mærker – han mener muligvis blodet stammer fra et sår på hans finger. Den forklaring tror anklageren ikke på.

Kvinden er desuden blevet undersøgt på Center for voldtægtsofre på Rigshospitalet – her er der blandt andet konstateret to store flænger i hendes endetarm, som ikke plejer at opstå ved almindelig analsex.

I grundlovsforhøret lige efter anholdelsen i september 2009 sagde den 35-årige mand, at han ikke kendte til kvindens skader i ansigtet. Men i retten i onsdags forklarede han, at de to var kommet i håndgemæng i laden, og at han havde slået hende én gang, hvor hun faldt uheldigt ned på en stabel fliser og begyndte at bløde fra ansigtet.

-----------------------------

Kl. 9:38

Anklageren mener at der skal fældes dom, fordi den unge kvindes forklaring er meget troværdig og detaljeret, og fordi der findes en række tekniske beviser, der støtter hendes forklaring.

Anklager Louise Hansen lægger også vægt på, at der ikke er noget i sagen, der taler imod kvindens forklaring. Ingen vidner eller tekniske beviser taler imod forklaringen.

-----------------------------

Kl. 9.35

Sagen er lige startet i retten i Nykøbing F. – og der falder dom i dag. Anklageren vil have tiltalte idømt seks års fængsel for forbrydelserne mod den nigerianske kvinde.

 

TV2 Øst fra onsdag:

 

En sen september-aften sidste år lykkedes det kvinden -  nøgen og med størknet blod i ansigtet og på hænderne - at stikke af fra landejendomme i Kettinge

Hun nåede frem til et opholdssted tæt på Bækkeskovvej nummer 13 og her blev politiet tilkaldt:

[video:flv:100407_kettinge_2.flv]