Dom i sag mod betjente: Én dømmes, én går fri

Østre Landsret har onsdag formildet den dom, som Retten i Nykøbing Falster idømte to betjente tidligere på året.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er en blandet fornøjelse.

Ordene er forsvarsadvokat Martin Cumberlands og falder, efter hans klient, en politibetjent, onsdag blev idømt 20 dages betinget fængsel for vold. Retten fandt det bevist, at han havde givet ét knytnæveslag.

Den anden politibetjent og medtiltalte i sagen blev frikendt.

Begge betjente var hver blevet idømt 40 dages ubetinget fængsel, da sagen blev behandlet i Retten i Nykøbing Falster i februar. Sagen drejer sig om en anholdelse af en 16-årig dreng i juni 2016, hvor betjentene angiveligt havde sparket og slået drengen.

Martin Cumberland havde inden onsdagens afgørelse fortalt TV ØST, at han regnede med en frifindelse, men da det var hans klient, der endte med at blive dømt, er det også en noget nedtrykt forsvarsadvokat, der lidt efter middag siger:

- Jeg har det utroligt dårligt med det. Min klient får en mindre straf end i byretten, men han bliver trods alt dømt.

- Det sker på trods af, at der ikke er nogen skader eller mærker på højre side af ansigtet (af den 16-årige, red.) Vi havde endda en retsmediciner inde for at afgive vidneforklaring og fastslå, at et knytnæveslag i ansigtet altid vil medføre, at blodkar brister, og der kommer nogle mærker, tilføjer han.

Begge betjente var også tiltalt i et forhold, der drejede sig om flere slag og spark i forbindelse med anholdelsen af den 16-årige dreng. Det var tre dommere klar til at dømme betjentene for, mens de tre øvrige dommere ville frikende. Derfor endte betjentene i det forhold uden straf.