Døllefjelde-Musse Marked er tilbage - i dag starter festen

Nu åbner Døllefjelde-Musse Marked. Efter flere års fravær er markedet tilbage i maj.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Døllefjelde-Musse Marked er tilbage - og denne gang i den sædvanlige Store Bededagsferie efter flere års fravær.

Og der er lagt op til stor fest, når arrangørerne byder velkommen torsdag aften klokken 18 til den 42. udgave af markedet. 

Arrangørerne forventer 120.000 gæster, som kan se frem til en stor markedsplads med flere hundrede kræmmerstader, et tivoliland og flere festtelte med musik. Her vil der i løbet af de næste fire dage blive spillet et hav af koncerter med for eksempel Fyr og Flamme, Djäms Braun og traditionen tro spiller Kandis søndag.

21. udgave af damefrokosten

Det, som mange nok ser ekstra frem til, er den berømte og berygtede damefrokost - denne gang uden coronarestriktioner.

Læs også
Legendarisk fest på Døllefjelde-Musse Marked runder skarpt hjørne
Læs også
Legendarisk fest på Døllefjelde-Musse Marked runder skarpt hjørne

Her mødes 1600 kvinder til stor fest med 100 mandlige tjenere, hvor der er fri bar, masser af musik og fest.

Og mon ikke der igen i år bliver sunget "Vi kommer fra Døllefjelde Musse". Der er i hvert fald fuldstændig udsolgt, og alle billetterne er for længst revet væk.

VIDEO: Sidste år blev den berømte og berygtede damefrokost også afholdt på Døllefjelde-Musse Marked. Her kan du komme med et lille smut i arkiverne:

En vellykket september-udgave 

Corona har ellers sat sit præg på markedet de seneste år. I 2020 blev markedet aflyst, mens det sidste år blev rykket fra maj til september. 

Her forsøgte arrangørerne at holde den sædvanlige fest, som de plejer, men de nåede alligevel ikke helt samme antal besøgende. 

- Torsdag aften var der på ingen måde det antal mennesker som på en normal markedsdag, men det var forventeligt, når folk ikke havde fri. Men vi fik en fantastisk fredag aften og en lørdag, helt som vi havde håbet på med fyldt på pladsen fra morgen til aften, sagde den daværende formand Leif Chortzen.

Læs også
De har ventet i halvandet år - nu er Dølle endelig åben
Læs også
De har ventet i halvandet år - nu er Dølle endelig åben

Heldigvis viste vejret sig også fra sin positive side, selvom det var gået hen og blevet efterår. Markedet skulle afholdes efter flere aflysninger.

- Nu har vi ikke deltaget i OL nogen af os, men det føles som at vinde en OL-guldmedalje. Det har været et så spændingsfyldt og besværligt forløb med mange udfordringer. Nu er vi euforiske over, at vi har kunnet gennemføre et marked, over at det hele har fungeret, og over gæsterne er kommet, sagde Leif Chortzen efter markedet. 

Nye tiltag

Alt er dog ikke helt ved det gamle til dette års Døllefjelde-Musse Marked. Det helt store kræmmertelt, der plejer at stå i bunden af pladsen, bliver nu delt op i to.

Og så skifter Westernteltet, hvor flere af koncerterne bliver afholdt, navn til Festteltet.

Læs også
Et vellykket Døllefjelde-Musse Marked er slut: - Det føles som at vinde en OL-guldmedalje
Læs også
Et vellykket Døllefjelde-Musse Marked er slut: - Det føles som at vinde en OL-guldmedalje

Derudover er der kommet en ny mand i spidsen som formand for markedet. På posten sidder nu Per Hansen, da Leif Chortzen er trådt af.

Døllefjelde-Musse Markedet er fra torsdag til og med søndag aften.