Dobbelt så mange menneskesmuglere anholdt

Krigen i Syrien kan mærkes i Rødbyhavn og Gedser. Her har politiet i år anholdt dobbelt så mange menneskesmuglere som sidste år

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En egyptisk menenskesmugler er i dag blevet idømt 40 dages fængsel i retten i Nykøbing Falster.

Manden blev lørdag stoppet af SKAT ved færgen i Rødbyhavn. I hans bil fandt man, foruden egypteren selv, en syrisk familie, der bestod af 2 børn og hvad politiet formoder er deres forældre.

Flere menneskesmuglere anholdt

- Umiddelbart efter, at vi kommer frem, så sige de, at de søger asyl i Danmark, og så kan man sige, så har vi afdækket, at så er der formentlig tale om en sag om menneskesmugling, siger Ole Hald, Vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Den slags sager er der mange af for tiden. Indtil videre har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i år haft 27 sager om menneskesmugling mod 15 sager hele sidste år.

Ulovligt at rejse ind uden visum

Det er primært krigen I Syrien, der er skyld i stigningen i antallet af sager. Syrerne udgør 90 procent af de asylsager, politikredsen har haft ind til videre i år.

- Vi har jo allesammen set de tragiske billeder fra Syrien, hvor deres hjem er sønderbombet, og der er ingen tvivl om, at rigtig mange mennesker, de vil gerne give dem selv og deres børn et bedre liv, så det er det, vi ser, siger Jan Schmidt, som er leder af Udlændingekontrolafdelingen i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Så længe flygtningene ikke har rejsedokumenter, der giver dem adgang til det land, de vil ind i, så er det ulovligt at hjælpe dem ind i landet på andre måder.