¨

Dinosaurerne er på vej til Knuthenborg Safaripark

1 af 2

Forberedelserne til ny dinosaurskov er i fuld gang i Knuthenborg Safaripark. I dag var en amerikansk palæontolog fløjet ind for at hjælpe til.

Snart åbner Knuthenborg Safaripark op for virkelighedens Jurassic Park, når de slår dørene op til en ny dinosaurskov.

I dag begynder opbygningen af den nye sektion under ledelse af en palæontolog, der er fløjet ind fra USA.

Parken tager os 66 millioner år tilbage I tiden med et nyt kæmpe skovområde med dinosaurer, som skal lokke endnu flere besøgende til safariparken.

- Vi vil gerne give en rigtig god historie og give folk noget rigtigt, noget der er spændende, som er sjovt, og som også er historisk korrekt, siger Christoffer Knuth, direktør for Knuthenborg Safaripark til TV ØST.

Det er som om, at nogen plantede skoven for 200 år siden, så man kan lave en dinosaurpark i dag

 Chris Delorey, amerikansk palæontolog

Amerikansk ekspert er hentet til parken: Han er yderst begejstret

Derfor har safariparken arbejdet intenst med at gøre dinosaur-oplevelsen så historisk korrekt og lærerig som muligt, har Knuthenborg hentet den amerikanske palæontolog Chris Delorey, som har studeret fortidens dyr og planter.

Chris Delorey er særdeles begejstret for de naturlige omgivelser, som dinosaurerne får.

- Jeg har besøgt 91 dinosaurudstillinger. Det her er det eneste sted, der har naturlige redwood træer. Det er som om, at nogen plantede skoven for 200 år siden, så man kan lave en dinosaurpark i dag, siger han til TV ØST. 

01:01 Luk video

Man kan også møde emuer – efterkommere fra dinosaurerne

De forhistoriske dyr får 30.000 kvadratmeter at boltre sig på. Her vil publikum kunne møde 22 bevægelige dinosaurer I fuld størrelse.

- At have alle de rette elementer: Planterne, skoven, dyrerne. Du har alt, der tilsammen tager folk tilbage i tiden, når de besøger parken, siger Chris.

I parken vil man altså kunne møde livagtige og brølende dinosaurer som triceratops og tyrannosaurus rex, ægte fossiler, store skeletter og en nulevende dyreart, emuerne, der er tæt relateret til dinasauererne.

- Der er jo en safaripark, så skal de selvfølgelig også opleve dyrene. Og der passer fuglene, i det her tilfælde emuerne, bare rigtig godt. For hvad de færreste måske ved, så er fuglene direkte efterkommere fra dinosauerne, fortæller Poul Boel Jørgensen, der er oplevelsesansvarlig.

Dinosaurskoven indvies på sæsonens åbningsdag store bededag den 27. april 2018. 

Læs også Vildt fund: Knuthenborg-ejer finder sjældent dinosaurfossil

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App