Dinosauræg tiltrækker flere turister fra den store verden

Dinosaurskeletter, sjældne dinosauræg og virkelighedstro genskabninger af dinosaur har tiltrukket turister fra udlandet i stor stil.

Direktør i Knuthenborg Safaripark Christoffer Knuth kan se tilbage på 2023 med glæde. 

Millionsatsningen Evolutionsmuseet, hvor man blandt andet kan se fossiler fra dinosaurer og sjældne dinosauræg, har nemlig givet pote.

quote Jeg tør godt sige, at det er meget unikt, det, der er fundet på fossilet.

Christoffer Knuth, direktør, Knuthenborg Safaripark

Besøgstallet generelt for safariparken er steget fra 281.000 i 2022 til 300.000 besøgende i 2023, skriver de i en pressemeddelelse. Direktøren peger på, at udviklingen kan skyldes det nye museum.

- Det er særligt udviklingen i internationale turister, der er tydelig med et spring fra 57 til 69 nationaliteter. Samlet set er det næsten 20 procent flere internationale gæster end sidste år.

Turen rundt i museet slutter af med allosauren “Big Joe” – en ni meter lang og halvandet tons tung kødæder, der levede i Juratiden for 155 millioner år siden.
Turen rundt i museet slutter af med allosauren “Big Joe” – en ni meter lang og halvandet tons tung kødæder, der levede i Juratiden for 155 millioner år siden. Foto: Evolutionsmuseet/Knuthenborg Safaripark

- Især tyskerne fylder meget i statistikkerne. Jeg kan ikke huske, at vi før har set så markant en udvikling i internationale gæster, siger Christoffer Knuth, direktør i Knuthenborg Safaripark.

Gæster overraskede

Safariparken åbnede museet,  hvor 300 millioner års evolutionshistorie udfoldes gennem fossiler af dinosaurer, istidsdyr og permdyr.

Læs også
Knuthenborgs sjældne dinosauræg undersøgt - svaret overrasker
Læs også
Knuthenborgs sjældne dinosauræg undersøgt - svaret overrasker

Udover museet har Knuthenborg også fået en dinosaurskov, hvor man kan gå rundt blandt virkelighedstro dinosaurer, blandt andet en 47 meter langhals.

Reaktionerne fra gæsterne er meget positive lyder det fra Christoffer Knuth:

Knuthenborg Safaripark giver her en rundtur på museet.

- Rigtig mange af vores gæster, såvel danske som udenlandske, har udtrykt overraskelse over, at der findes så vilde eksemplarer af dinosaurfossiler lige her på Lolland. Det er vi jo meget stolte over.

Kommer også udenfor sæson

Direktøren glæder sig også over, at de besøgende kommer udenfor den travle højsæson.

Læs også
Tocifret millionbeløb skal gøre Sjælland og øerne til tysk turismemagnet
Læs også
Tocifret millionbeløb skal gøre Sjælland og øerne til tysk turismemagnet

- Vi kan se, at gæsterne besøger os langt mere i ydersæsonerne. Her har vi blandt andet satset på et fedt lysshow med Knuthenborg After Dark i Efteråret, forklarer Christoffer Knuth.

De gode besøgstal kan også hænge sammen med, at Lolland-Falster i 2023 har oplevet landets største vækst i antal overnatninger.

På museet kan man også se Torosaur 'Adam'. Dens kranie har en længde på næsten tre meter og er dermed det største kranie fra alle landlevende dyr, der nogensinde har levet på jorden.
På museet kan man også se Torosaur 'Adam'. Dens kranie har en længde på næsten tre meter og er dermed det største kranie fra alle landlevende dyr, der nogensinde har levet på jorden. Foto: Tine Mortensen

I årets første otte måneder oplevede Lolland-Falster 18 procent flere overnatninger, når man sammenligner med samme periode i 2019. Det er den største vækst på landsplan, hvor stigningen i samme periode var på 11 procent, skriver de på deres hjemmeside.

Lover nyt til dinosaur-elskerne

Direktør for Knuthenborg Safaripark garanterer også, at der kommer nye spændende ting til museet i den nærmeste fremtid - blandt andet en gigantisk, velbevaret langhals og en hidtil ukendt dinosaurart.

- Den ukendte dinosaurart glæder vi os helt enormt til at fortælle mere om af to årsager. For det første, fordi det er det første eksemplar af en helt ny art, verden ikke har set før, fortæller Christoffer Knuth og tilføjer:

Læs også
Knuthenborg lokker med verdenssensation i nyt museum
Læs også
Knuthenborg lokker med verdenssensation i nyt museum

- For det andet, fordi den har vist sig at være et skattekammer af viden om dinosaurernes udvikling og mulige teser, man ikke med sikkerhed har kunnet bekræfte før. Jeg tør godt sige, at det er meget unikt, det, der er fundet på fossilet.

Knuthenborg Safaripark åbner igen den 23. marts 2024.


Nyhedsoverblik