DF vil have Støjberg til at protestere over sølle grænsekontrol

EU vil give Danmark lov til at forlænge grænsekontrol med tre måneder. Men det er for sølle, mener DF.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dansk Folkeparti finder det uværdigt og sølle, at EU-Kommissionen kun vil give tilladelse til, at Danmark forlænger grænsekontrollen med tre måneder.

Det siger udlændingeordfører Martin Henriksen, efter at kommissionen har offentliggjort sin indstilling onsdag.

- Jeg mangler næsten ord for at forklare, hvordan jeg har det, når man skal rende og bede en flok bureaukrater om lov til at passe på sit land, siger han.

- Det er fuldstændig grotesk, at vi skal spørge om lov til at have grænsekontrol i Danmark. Og når EU-Kommissionen så giver os lov, så siger de for sølle tre måneder.

Grænsekontrol forlænget til februar 

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg har allerede meddelt, at hun vil forlænge grænsekontrollen frem til 12. februar.

- Vi vurderer, om der er behov for yderligere forlængelse igen om tre måneder, skriver hun på sin facebookprofil.

Men selvom Martin Henriksen trods alt glæder sig over, at grænsekontrollen bliver forlænget frem for det modsatte, så er han ikke tilfreds.

- Jeg opfordrer på det kraftigste regeringen til at protestere over for EU-Kommissionen og gøre det klart, at en sådan arrogance over for et medlemsland er fuldstændig utilstedeligt, siger DF-ordføreren.

Begrænset periode 

EU's migrationskommissær, Dimitris Avramopoulos, siger, at den nye forlængelse gælder i "en strengt begrænset periode".

Derfor skal Danmark og de fire andre lande hver måned rapportere til EU, om der stadig er behov for grænsekontrollerne. Målet er at få dem fjernet igen.

De første midlertidige grænsekontroller blev indført midt under migrationskrisen. Danmark indførte grænsekontrol i januar, og den er forlænget flere gange siden.

Men selv om antallet af nye asylansøgere og migranter, der kommer til EU, siden er faldet markant, er der stadig mange i Grækenland og andre EU-lande.

De kunne begynde at bevæge sig rundt mellem EU-landene, hvis grænsekontrollerne blev ophævet nu, mener EU-Kommissionen.

Desuden har det store antal asylansøgninger det seneste år lagt stort pres på de lande, der har bedt om lov til at forlænge deres grænsekontroller.

      /ritzau/