”Det var det bedste, der kunne ske for Nakskov”

Det får stor betydning for Nakskov, at MHI Vestas-fabrikken skal have 270 nye ansatte. Det mener de borgere, TV ØST mødte mandag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det betyder enormt meget for Nakskov. Det var det bedste, der kunne ske.

Så klar i mælet var Hanne Poulsen fra Nakskov, da TV ØST mødte hende på gågaden i byen og spurgte til de 270 nye arbejdspladser, der netop er blevet annonceret på MHI Vestas’ vingefabrik.

Og hun var ikke den eneste, der var glad for at se arbejdspladserne tikke ind i Nakskov.

- Det er rigtig dejligt for byen. Man har set en del forretninger lukke, men når der kommer noget mere arbejdsliv, så tror jeg også, der kommer noget mere liv i byen, sagde Mette Leonhardsen fra Nakskov og tilføjede:

- Vi har jo haft ”På Røven i Nakskov”, og det er godt, at man nu kan se, at det ikke altid er så slemt.

Betyder fremgang for byen

De 270 arbejdspladser er en fordobling i antallet af ansatte på vingefabrikken. Det betyder, at der, når alle nyansættelser er gennemført, vil være cirka 540 medarbejdere i virksomheden i Nakskov.

- Det er skønt for byen her. Der har været lidt dødt med hensyn til arbejde for de unge mennesker. Det vil være fint, hvis der kan komme lidt gang i det igen. Det vil nok betyde fremgang for byen, siger Kenneth Jacobsen fra Nakskov.

Produktionschefen hos MHI Vestas fortæller, at der er tale om blivende stillinger på fabrikken i Nakskov, og at ordrebogen er fyldt flere år frem.