Elefanterne kommer snart: Knuthenborgs gravearbejdet er i fuld gang

Safariparken følger tidsplanen og forventer at kunne byde elefanterne Jungla, Jenny, Lara og Ramboline velkommen i anlægget i maj.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det første spadestik blev taget i begyndelsen af januar. 

Her halvanden måned senere graves der på livet løs i Knuthenborg Safaripark i arbejdet med at bygge Europas største og mest avancerede elefantanlæg.

Anlægget skal huse de pensionerede cirkuselefanter Jungla, Jenny, Lara og Ramboline, der blandt andet får en cirka 2000 kvadratmeter stor stald, der er over 60 meter lang og 35 meter bred og på sit højeste punkt 12,5 meter.  

Knap 1000 kubikmeter sand vil der være inde i stalden, udenfor vil elefanterne boltre sig i en sandkasse med 500 kubikmeter sand. 

- Elefanterne har godt af at gå på blødt underlag, blandt andet sand, som man kan modellere og lave bakker, de kan lægge sig op af, siger chefzoolog Rasmus Nielsen.

Som på en savannen

Anlægget skal bygges på et område, der kaldes Skovriddersletten, og elefanterne får i alt mellem 110-150.000 kvadratmeter at bevæge sig rundt på.

Grafik: Nick Abildgaard

Her kan de plaske i vand, mudderbade, sandbade, græsse, spise grene og socialisere, som var de på savannen.

- Vi håber på at kunne flytte elefanterne til Knuthenborg i maj, så vi arbejder på højtryk med at kunne åbne anlægger i starten af juni. Vi er en lille smule foran tidsplanen, men vi kan blive forsinket, hvis det våde vejr fortsætter, som det hidtil har gjort, siger Rasmus Nielsen.

 
  Foto: Line Strand - TV2 ØST
 
  Foto: Line Strand - TV2 ØST
 
  Foto: Line Strand - TV2 ØST
 
  Foto: Line Strand - TV2 ØST