¨

Det private hjemmeplejefirma Lev-Vel går konkurs

Ifølge Konkursindex.dk, der registrerer konkurser i den private del af hjemmeplejen, er antallet af konkurser nu oppe på 43. Foto: TV ØST

Endnu et privat plejefirma må dreje nøglen om. Denne gang drejer det sig om det private plejefirma Lev-Vel Privat Godkendt Hjemmehjælp fra Lolland.

Det private plejefirma Lev-Vel bliver nummer 43 i en række af konkurser, der plager den private del af ældreplejen.

- Vi må konstatere, at konkurserne i den private del af ældreplejen desværre fortsætter. Denne gang foregik det i nogenlunde ro og orden. Men det er en alvorlig understregning af, hvor skrøbelig konstruktionen med private udbud er, udtaler Dennis Kristensen, forbundsformand i FOA, i en pressemeddelelse.

Ifølge Konkursindex.dk, der registrerer konkurser i den private del af hjemmeplejen, er antallet af konkurser nu oppe på 43.

Konkurserne har minimum berørt 11.649 ældre og svage borgere og har ofte skabt problemer for kommunerne, fordi ophøret er blevet varslet med få timers varsel fra leverandørernes side. Denne gang drejer konkursen sig dog om et tabt udbud.

Tabte udbudsrunde til Pleje Plus

For indtil juni sidste år varetog Lev-Vel nemlig plejen af omkring 500 borgere på Lolland og Falster.

Man aa Lolland Kommune valgte at sende opgaven i udbud, tabte virksomheden til plejevirksomhed Pleje Plus, der prismæssigt lå 15 procent under buddet fra Lev-Vel.

- Vi ser ofte, at det plejefirma, der giver den skarpeste pris, vinder udbuddet. Ud fra en generel betragtning er det næppe den bedste løsning for borgerne, hvis man sætter pris over kvalitet, siger Dennis Kristensen.

Læs også Borgere ærgerlige over nyt plejefirma

Læs også Privat plejefirma i Nakskov fyrer 100

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App