"Det er vores opgave at stemme"

Alfred Gynther Christensen, 50 år, bibliotekar, bor i Lolland Kommune

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ved du, hvad du stemmer til kommunalvalget?

Jeg er næsten sikker.

Stemmer du parti eller personligt?

Jeg kommer nok til at stemme på et parti. Jeg synes ikke rigtigt, at der er nogen af kandidaterne, der er trængt ordentligt igennem til mig.

Plejer du at stemme?

Ja, det gør jeg. Det er en af de opgaver, jeg synes, man har som borger i et demokratisk samfund. Ellers er man ikke berettiget til at være utilfreds bagefter.

Hvordan finder du ud af, hvem du skal stemme på?

Jeg følger med i de forskellige medier – læser Folketidende hver dag og følger med på TV ØST, og så har jeg set nogle af byrådsmøderne på tv. Jeg kender en del af kandidaterne fra de forrige valg, men jeg vil gerne ind og læse om de nye, og det er ikke sådan, at jeg er låst fast på, hvad jeg skal stemme. Jeg har da sat kryds ved det samme parti nogle gange, men jeg er åben for, hvis der er nogen, der har noget interessant at byde ind med.

Hvad lægger du vægt på, når du skal afgøre, hvem din stemme skal gå til?

Politikerne må meget gerne udstråle, at de er glade for at bo på Lolland, og at de tror på Lollands fremtid. Jeg ser også gerne, at de har en bred forståelse for behovene i de forskellige aldersgrupper, så både de ældre, børnene og også erhvervspolitikken bliver dækket ind, og så skal der være fokus på at skabe nogle gode rammer for sporten og kulturen. Det kan godt være, at politikerne et år bliver nødt til at bruge mange penge på et af områderne, men så må de opveje for det året efter og tilgodese nogle af de andre områder.

Hvad skulle en politiker stå for, hvis vedkommende var optimal i forhold til dine interesser?

Vedkommende skal tilgodese de forskellige behov. Her på Lolland skal der være fokus på at det eksisterende erhvervsliv har gode forhold, og der skal skabes gode rammer i forhold til at tiltrække nye virksomheder. Det må være i alles interesse, at der bliver skabt nogle arbejdspladser her. Jeg synes også, det må være vigtigt, at politikerne skaber en god folkeskole. Mine egne børn går selv i privatskole, men hvis folkeskolen bliver bedre, bliver færre måske fristet af at sende deres børn i privatskole.

Hvad betyder det for dig at stemme?

I og med at jeg afgiver min stemme, er jeg med til at sammensætte en kommunalbestyrelse, som efterfølgende får til opgave at varetage de ressourcer, der er at gøre godt med her i kommunen.