Demonstration mod kommune

Flere hundrede personer forventes at deltage, når beboere i Lolland Kommune samles for at demonstrere mod kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag klokken 15.00 samles omkring 300 personer på torvet i Maribo. Her vil de demonstrere mod kommunens beslutning om at opsige hjemmeservicefirmaet Lev Vel og i stedet udlicitere opgaven til et firma ved navn Pleje Plus.

100 mister job

Der er omkring 100 ansatte i Lev Vel, som primært står for at tilbyde hjemmehjælp til de af kommunens borgere, der har valgt et privat hjemmeplejefirma. Udliciteringen betyder nu, at samtlige 100 ansatte mister deres arbejde, når Pleje Plus overtager til juni.

Det har nu fået beboerne i kommunen på barrikaderne. Omkring 500 har skrevet under på en underskriftsindsamling på nettet, mens hundredevis også har meldt deres ankomst via Facebook.

5 millioner kroner om året

Fravalget af Lev Vel kan spare Lolland Kommune 5 millioner kroner om året, og det er den primære årsag til, at kommunen har valgt et andet firma til opgaven.

- Jeg ved, at Pleje Plus skal ud for at rekruttere mange af de mennesker, som måske har arbejdet i Lev Vel, og som ikke har deres arbejde længere. Så det kan sagtens være, at det bliver de samme personer, som kommer ud til de ældre, sagde Holger Schou Rasmussen (SOC. DEM.) mandag til TV ØST.

Mandag sendte vi her på TV ØST et indslag om ægteparret Tolstrup, som var stærkt utilfredse med kommunens beslutning.

- Jeg synes, at det er urimeligt, at vi skal behandles på den måde. Jeg ved godt, at der skal spares, men det er fandeme nogle gange på de forkerte steder, sagde Ole Tolstrup fra Torrig til TV ØST mandag.

Du kan se indslaget fra mandag ved at klikke på dette link.