Demonstration i Grøn Verden

Bevæbnet med kaffekopper troppede 10 personer søndag op i Grøn Verden. De ville ikke finde sig i, at politikerne lukker dyreparken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Demonstranterne tog plads under palmerne kort tid før lukketid.

- Vi drikker kaffe og sidder fredeligt og roligt, men vi går ikke, når klokken er fire og der er lukket, siger Nelly Nielsen fra Nakskov.

Grøn Verden er en beskyttet arbejdsplads for fysisk og psykisk handicappede og en turistattraktion med alt fra vaskebjørne til skildpadder. Men det er også en post på det kommunale budget, som politikerne ikke har kunne finde penge til.

- Jeg er her, fordi jeg synes, at det er forkasteligt, at kommunen lukker et sted som det her, siger Jørn Petersen fra Nakskov.

- Det kan godt være, at kommunen er økonomisk trængt, men de må finde ud af at spare med omhu, siger Marie-Louise Munk fra Nakskov.

Søndag var sidste åbningsdag i Grøn Verden. I næste uge skal dyrene til andre dyreparker, og bygningerne skal lukkes ned, så demonstranterne var ude i sidste øjeblik.

- Hvis man ikke råber op, når porten bliver lukket, så er der jo ikke noget, der ved, hvad der sker herude. Vi arbejder videre, og vi slås for det her, og vi bliver ved, indtil vi har fundet en løsning, siger Jørn Petersen.

Demonstrationen blev dog relativ kortvarig. Omkring en time efter lukketid, gik demonstranterne hjem igen.