De unge i Nakskov får eget aktivitetshus

Antallet af ensomme unge i yderområderne stiger, derfor har Røde Kors og Trygfonden afsat 28 millioner til aktivitetshuse rundt i landet, blandt andet i Nakskov.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kan være svært at være ung i Nakskov. Der kan være langt mellem de sociale aktiviteter og mangel på ligesindede unge. Men det vil Ungdommens Røde Kors og Trygfonden lave om på. De har afsat 28 millioner kroner til at etablere fælleshuse i de tyndt befolkede områder af landet. Særligt Lolland-Falster er et af hovedområderne i projektet.

Julie Eirup på 21 år har meldt sig som frivillig i Fælleshuset. Hun er selv vokset op i Nakskov, og hun har savnet sådanne tilbud.

- Jeg tror, det kunne have betydet, at jeg kendte nogle flere mennesker. Man går meget i sin egen lille gruppe her, det kunne være fint at møde nogle forskellige personligheder, fortæller Julie Eirup.

Julie Eirup har derfor meldt sig som frivillig, så hun kan være med til at skabe nogle bedre rammer for områdets unge i dag.

- Jeg håber, det kommer til at give dem noget at se frem til og give dem et sted, hvor de altid er velkomne. Det mangler vi her, slår Julie Eirup fast.

Huset skal være et fast samlingspunkt

Fælleshuset i Nakskov vil først åbne i starten af februar, men allerede nu har mere end 30 frivillige meldt sig. Blandt andet Maria Kaae-Aarup, hun kommer til at være leder af fælleshuset. Og hun glæder sig til at skabe værdi for de unge i området.

- Der er ikke så mange andre tilbud her, så det er fedt at kunne give de unge nogle positive oplevelser, fortæller Maria Kaae-Aarup.

Huset vil være åbent for alle, og skal give de unge en mulighed for at udvide deres personlige netværk.

De frivillige vil stå for forskellige arrangementer såsom fællesspisninger, sodavandsfester og knallertreparationer, men det hele kommer an på, hvad de unge gerne vil lave.

Der er endnu ikke sat en fast dato for, hvornår det nye fælleshus åbner, men det bliver i starten af februar på Tilegade 41 i Nakskov.