¨

Dårligt nyt for skolen på Fejø

Foto: TV ØST

Det ser sort ud for de lokale, der gerne vil beholde en skole på Fejø. Det står klar efter onsdagens lukkede samråd med undervisningsminister Christine Antorini

Undervisningsminister Christine Antorini (Soc. Dem.) var onsdag formiddag kaldt i samråd om skolesituationen på Fejø.

Til sommer lukker den kommunale skole på øen. Og borgerne på øen ønsker derfor, at der bliver åbnet en afdeling af Horslunde Friskole i stedet. Men det kræver dispensation fra lovgivningen på området. Og kommunen har ifølge ministeren ansøgt for sent.

- Sagen skulle være rejst allerede i efteråret, for så kunne man have kigget på mulighederne for eventuelt at ændre loven. Men nu er det så fremskredet, at de formelle frister er overskredet, siger undervisningsministeren.

Venstre: Udskyd lukningen et år

I Venstre mener de derimod godt, at det kan lade sig gøre. Men det kan ifølge dem betyde, at Lolland Kommune må udskyde lukningen.

- Det kan være en mulighed at udskyde lukningen af Fejø skole med et år. Det må man så se, om der er vilje for at gøre i Lolland Kommune, siger Flemming Damgaard Larsen (Venstre), der er medlem af udvalget for Landdistrikter og Øer 

Det forslag afviser de dog i Lolland Kommune. Formanden for Børne- og Skoleudvalget siger i dag til TV ØST, at der mangler 2 millioner kroner, før det kan lade sig gøre.

De forskellige parter i sagen arbejder dog stadig på en løsning.

01:08 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App