Danskerne henter færre øl og slikposer på den anden side af grænsen

Danskernes grænsehandel med nydelsesmidler er ifølge Skatteministeriet næsten halveret siden starten af 00erne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bliver henter færre øl, sodavand i rammer og slikposer på den anden side af grænsen.

Siden starten af 00erne er der nemlig sket næsten en halvering af danskernes traditionelle grænsehandel med nydelsesmidler. Det fremgår af Skatteministeriets årlige publikation Skatteøkonomisk Redegørelse 2018.

Den udvikling glæder skatteminister Karsten Lauritzen (V).

quote Det betyder øget omsætning i de danske butikker, hvilket gavner dansk erhvervsliv

Karsten Lauritzen (V), skatteminister 

- Det er positivt, at den traditionelle grænsehandel med nydelsesmidler falder. Det betyder øget omsætning i de danske butikker, hvilket gavner dansk erhvervsliv og er med til at skabe flere danske arbejdspladser, udtaler  Karsten Lauritzen og tilføjer:

- Mindre grænsehandel betyder også, at danskerne har færre omkostninger og mindre besvær ved at skulle hente deres varer i udlandet, når det i højere grad kan svare sig at handle lokalt.

Grænsehandlede for 3,5 milliarder kroner

I 2017 udgjorde grænsehandlen med såkaldte nydelsesmidler ifølge Skatteministeriet cirka 0,3 procent af det samlede privatforbrug. I starten af 00’erne udgjorde grænsehandlen cirka 0,6 procent af privatforbruget. 

Artiklen fortsætter under billedet:

 
  Foto: Skatteministeriet

I kroner og øre grænsehandlede danskerne i 2017 nydelsesmidler for omkring 3,5 milliarder kroner. Det er en halv milliard kroner mindre end i 2016.

Tilbage i november 2017 indgik regeringen sammen med et flertal i Folketinget en aftale om en række erhvervs- og iværksætterinitiativer. Som et led heri fjernes eller sænkes afgifterne på en række varer, som danskerne ofte kører over grænsen efter.