Dansk gastronomi fejrer ny triumf på Lolland

Danskerne tager sejren i den store, internationale kokkekonkurrence The Native Cooking Award på Knuthenlund Gods på Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mesterkokke, mad-eksperter, bloggere og lidt af en verdenspresse var i dag samlet i Stokkemarke på Lolland til den årlige kokkekonkurrence The Native Cooking Award – og for andet år i træk løb holdet fra Danmark med sejren.

Det danske hold havde Rasmus Munk i spidsen og serverede blandt andet en forret bestående af kartoffelsalat med snegle for de otte dommere. Dermed slog det danske hold konkurrenterne fra både Frankrig, Tyskland, Belgien og Spanien.

Europas gastronomiske nation par exelence, Frankrig tog andenpladsen, mens Sverige tog tredjeprisen. Belgien og Tyskland sluttede 4 og 5.

The Native Cooking Award er Danmarks eneste international kokkekonkurrence. Den finder sted en gang om året på Knuthenlund Gods på Lolland. Konkurrencen adskiller sig fra andre konkurrencer med stjernekokke, fordi kokkene ikke kan forberede elementer på forhånd, ikke må have egne redskaber med og ikke kan anvende elektriske redskaber.

Derfor har alle fem nationer også været ude og samle alle råvarer til deres tre-retters menuer og på helt gammeldagsfacon været på rov i de lokale skove, på marker og til vands.

-  Det er et vanvittigt stort spisekammer og flere gange måtte vi sige til os selv, at vi ikke måtte samle mere, fortæller Rasmus Munk.

Det danske hold blev officielt vindere af konkurrencen søndag eftermiddag. Og allerede adskilligere timer tidligere troede de på sejren, da TV ØST besøgte dem:

-  Jeg synes, vi har fundet på nogle rigtigt gode smage og samtidigt noget, der harmonerer sindssygt godt med det her område og råvarerne i skoven. Det er i hvert fald blevet til noget, som jeg selv vil spise, siger Rasmus Munk, som havde håndplukket sit hold bestående Dennis Juhl, Nicolas Mio Jørgen og Morten Frølich Rastad.

De fire vindere fik 40.000 kroner med i førstepræmien. 

<p>En storstilet kokke-konkurrence i verdensklasse løb i dag af stablen på Knuthenlund på Lolland. Hele fem nationer stod klar til at lave mad på bedste Michelin-vis.

Nyhedsoverblik