Danmarkspremiere kommer til Maribo

NørregadeTeateret har købt rettighederne til musicalen ”Doktor Zhivago”. Der er Danmarkspremiere i sommeren 2018.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

NørregadeTeateret i Maribo kan nu præsentere en vaskeægte Danmarkspremiere. Det er nemlig lykkedes teateret at få rettighederne til musicalen ”Doktor Zhivago”.

 Musicalen bygger på en bog og en filmatisering af denne fra 1950’erne, men musicalen blev første gang opført i 2011. Siden da har musicalen kørt i blandt andet San Diego, Taiwan og New York med blandet succes.

quote Det er et kæmpe scoop

Frank Rubæk, teaterchef, NørregadeTeateret

- Det er et kæmpe scoop, at vi har fået rettighederne. Norden er vilde med musicalen. I Malmø kørte ”Doktor Zhivago” med stor succes, og derfor er jeg også overbevist om, at den vil blive modtaget pænt herhjemme, siger teaterchef Frank Rubæk til TV ØST. 

Overlever som egnsteater 

Den nye musical bliver præsenteret få dage efter, at politikerne i Lolland Kommune vedtog en årlig støtte på 3 millioner kroner til teateret, der har lokaler i Kulturværket i Maribo. Dermed overlever NørregadeTeateret som egnsteater foreløbig frem til 2020. 

- Jeg synes, det er flot, at politikerne vælger at støtte kulturen på trods af, det er en kommune med mange udfordringer, siger teaterchefen. 

Der er premiere på musicalen i august 2018, men inden da venter et stort arbejde

200 skal være med

Hvert andet år rykker NørregadeTeateret ud af sine vante rammer og optræder i Hylddalen, og det er altså også tilfældet, når ”Doktor Zhivago” skal opføres.

- I første omgang skal vi have oversat musicalen til dansk og få den tilpasset vores udendørs rammer. Derudover skal vi have besat rollelisten, siger teaterchefen til TV ØST.

I alt 200 mennesker skal være en del af arbejdet med den nye musical.