¨

Danmarks dårligste læsere

Foto: TV ØST

9. Klasse eleverne på Lolland er de dårligste i landet til at læse. Det viser nye tal fra Undervisningsministeriet.

Karakterer fra afgangseksamenerne i 2010 viser, at Lolland Kommunes elever er de dårligste til at læse i Danmark. 9. Klasse elevernes gennemsnit ligger generelt på 6.1. i Lolland Kommune er gennemsnittet 4.7. Det til trods for, at Lolland Kommune brugte 109.000 kroner pr. elev sidste år, hvilket var det højeste beløb i Region Sjælland.

- Vi har vidst hele tiden, at vi ikke har været gode nok på det her område, siger formanden for Børne- og Skoleudvalget, Tom Larsen (V).

Han forklarer, at pengene er blevet brugt på de yngre klasser. Derfor vil der gå 7-8 år, inden man rigtig kan se resultater af den indsats.
Man har dog også sat indsatser ind, for at forbedre karakterresultaterne i de ældre klasser. På Maribo Borgerskole har man adskilt 7.-9. Klasse fra de yngre klasser, og det har forbedret resultaterne.

- Vi har et målrettet fokus på en bestemt elevgruppe, så lærerne er en slags små eksperter på teenagere, siger skolelederen på Maribo Borgerskole, Lone Bille.

Lolland Kommune har besluttet en struktur, der betyder, at alle 7.-9. Klasserne fra næste år vil være adskilt fra de små klasser lige som på Maribo Borgerskole.

- Vi er glade for, at man allerede kan se på tallene, at vores initiativer peger i den rigtige retning, siger Tom Larsen (V), Formand for Børne-og Skoleudvalget.

02:10 Luk video

Se hvordan din kommune og skole har klaret sig. Klik her

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App