Damgaard nyder jokerrollen i skyggen af Mikkel Hansen

Michael Damgaard fra Rødby nyder at kunne supplere, når Mikkel Hansen har brug for pause eller ikke rammer dagen ved EM.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Michael Damgaard var den mest efterspurgte spiller, da håndboldlandsholdet mandag afholdt presseseance dagen efter sejren på 27-23 over Spanien i mellemrunden.

Her blev Damgaard skiftet ind og blev dansk topscorer med seks mål fra positionen på venstre back.

- Jeg føler mig meget privilegeret over at få lov til at bidrage til et dansk landshold, når der sidder to millioner foran tv og 6000 i hallen og bakker dig op mod en af verdens tre bedste hold, siger Michael Damgaard.

Som venstre back står han nærmest selvsagt bag stjernespilleren Mikkel Hansen, når landstræner Gudmundur Gudmundsson vælger sin startformation, men det har Damgaard det fint med.

- Jeg er klar til at supplere, når der er brug for mine kompetencer, og så nyder jeg bare hvert sekund, jeg får på banen, siger Magdeburg-backen.

I perioder af kampen mod Spanien fandt Gudmundsson plads til både Damgaard og Mikkel Hansen på samme tid.

- Det er også en konstellation, der kan fungere til tider, men jeg tror ikke, man kommer til at se den særligt ofte. Men bare det, at vi har den mulighed, betyder, at modstanderen skal forberede sig på en ting mere, siger Damgaard.

Han har scoret 13 gange i de første fire kampe, men selv om han har været en af holdets positive overraskelser, ved han, at han nok ikke skal gøre sig forhåbninger om at presse sig foran Mikkel Hansen i startformationen.

- Jeg nyder at se Mikkel spille håndbold. Han kan noget, som de færreste håndboldspillere kan, så jeg suger til mig og tager ved lære, alt det jeg kan.

- Mikkel er 28 år, så det kan godt være, der går seks-syv år, inden jeg kan få en startende rolle, og da vil jeg være 32. Men det tager jeg gerne med. Det er fedt at være en del af dette hold, siger Damgaard.

Han starter sandsynligvis på bænken, når Danmark tirsdag klokken 20.30 møder Sverige i den anden mellemrundekamp.

/ritzau/