¨

Craft Days: Håndværk hyldes hele ugen i Maribo

00:47

Maribo Craft Days foregår i uge 41 fra d. 6. til d. 10. Oktober. Video: TV2 ØST

Maribo er i denne uge vært for en håndsværksmesse med aktiviteter og udstillinger. Maribo har seks håndværksbutikker og trækker folk fra hele landet.

Mere end 50 håndarbejds- og håndværksaktiviteter på fem dage.

At stifte bekendtskab med det her er sted er ret specielt

Anna Weinreich, kunstner, Nellerød

Der er opskriften på Maribo Craft Days, som foregår i den vestlollandske by i denne uge. En slags festival, hvor musikken er erstattet af værksteder, workshops og foredrag om forskellige håndværk.

Anna Weinreich er en af de kunstnere, der deltager i håndværksdagene. Men det er ikke kun kunsten, der giver oplevelser i Maribo, fortæller kvinden, der kommer fra Nordsjælland.

 - At stifte bekendtskab med det her er sted er ret specielt. Simpelthen bare fordi de mennesker, der er her, er megaskønne, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

- At stifte bekendtskab med det her er sted er ret specielt. Simpelthen bare fordi de mennesker, der er her, er megaskønne, siger Anna Weinreich. Foto: TV2 ØST

Maribo er oplagt

Det er andet år, Maribo Craft Days afholdes. Men hvorfor er det så lige domkirkebyen på Lolland, der skal vise alskens håndværk frem? Jo, det er ganske naturligt, mener den lokale kunstner, Bodil Egeberg, der fik idéen til håndværksfestivalen.

Vi har seks håndarbejdsbutikker, og vi er kun 6.000 beboere, så det er helt usædvanligt

Bodil Egeberg, initiativtager til Maribo Craft Days

- Vi har seks håndarbejdsbutikker, og vi er kun 6.000 beboere, så det er helt usædvanligt. Så det er da oplagt i sådan en lille købstad, hvor man kan gå rundt til det hele i seks forskellige butikker, lyder det.

Til Maribo Craft Days kan man blandt andet opleve motorsavskunst på torvet, patchwork udstillinger i domkirken, tage på kursus i brug af symaskiner eller broderi og blive inspireret til, hvordan man i hverdagen kan leve mere bæredygtigt via drop-in-værksteder og udstillinger.

Et bredt program bakket op af de seks håndværksbutikker, der også favner bredt.

- Vi har hvert vores speciale, og det betyder, at vi trækker folk til fra hele Danmark, forklarer Bodil Egeberg.

Maribo Craft Days foregår i uge 41 fra d. 6. til d. 10. Oktober.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App