¨

Cirkusdirektør om farvel til elefanter: - Der er stadig nogle ting, der skal falde på plads

Cirkus Arenas tre elefanter, Lara, Jenny og Djungla, skal med al sandsynlighed flytte til Lolland. Foto: Finn Brasen

Cirkus Arena venter fortsat på, at det sidste falder på plads, og deres elefanter kan flytte til Lolland.

Cirkus Arenas tre elefanter, Lara, Jenny og Djungla, er kommet et skridt nærmere på at flytte til deres nye hjem i Knuthenborg Safaripark. Elefanterne har været igennem et sundhedstjek.

- Vi har nogle sunde og dejlige dyr. Prøverne er rigtig fine og i orden, siger cirkusdirektør Benny Berdino til TV ØST.

Elefanterne er blevet testet for tuberkulose, fået stivkrampevaccination og så er de blevet tjekket igennem for sygdomme fra snabel til halespids – og sundhedsmæssigt er de altså helt klar til at flytte fra cirkuslivet.

Skal se på økonomien

Cirkus Arena, Knuthenborg Safaripark og Dyrenes Beskyttelse er gået sammen om at få elefanterne sendt til Lolland, fordi regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet i marts indgik en aftale om at gøre det ulovligt at optræde med vilde dyr i cirkus. Aftalen er ikke blevet endeligt vedtaget endnu, men hos Cirkus Arena har der ikke hersket nogen tvivl om, at det er på trapperne.

Vi vil kunne mærke på vores billetsalg, at man tager vores dyr – vores DNA – fra os. Der er nogle regnestykker, der skal falde på plads

Benny Berdino, direktør, Cirkus Arena

I august tilbød Knuthenborg Safaripark så deres arealer som nyt hjem for de tre elefanter. Men der er stadig nogle ting, der skal falde på plads, før flytningen bliver en realitet, slår Benny Berdino fast.

- Man skal have bygget et anlæg nede i Knuthenborg. Det skal man fundraise og finde penge til, og man skal finde penge til at kompensere for vores tab i den del af vores forretning, som ikke længere kan fungere, siger han.

- Vi vil kunne mærke på vores billetsalg, at man tager vores dyr – vores DNA – fra os. Der er nogle regnestykker, der skal falde på plads.

01:05

Elefanterne i Cirkus Arena har været gennem et stort sundhedstjek.

Luk video

En fjerde elefant har fået tilbuddet

Knuthenborg Safaripark har udset et område på 100.000-200.000 kvadratmeter med græs og enorme træer, hvor alle tre cirkuselefanter kan bo.

Det vides endnu ikke, hvornår det forventede forbud om vilde dyr i cirkus træder i kraft.

Der findes en fjerde cirkuselefant, Ramboline, i Cirkus Trapez. Denne er også blevet tilbudt et otium i safariparken, men cirkusset har endnu ikke meldt ud, hvordan de forholder sig til tilbuddet.

Artiklen forsætter under billederne...

Elefanter til sundhedstjek. Foto: Finn Brasen.

Elefanter til sundhedstjek. Foto: Finn Brasen.

Bilist dyttede - elefant gik amok

Elefanternes ve og vel har æret til stor debat, siden elefanten Djungla ødelagde en Skoda under et besøg i Karrebæksminde i juli 2015.

Dengang skulle Cirkus Arenas tre elefanter traditionen tro bade i fjorden ved Karrebæksminde. Men da elefanterne gik over Græshoppebroen, dyttede en bilist af dem. Det fik elefanten Djungla til at gå amok på en parkeret bil. 

Elefanten ødelagde den helt nye Skoda ved at stikke sine stødtænder gennem en siderude, løfte den og efterfølgende trampe på den.

FAKTA:

 • Knuthenborg Safaripark har tidligere haft elefanter. Senest i 1970’erne
   
 • Området til de tre cirkuselefanter er 100.000-200.000 m2
   
 • Safariparken vil øremærke to faglærte dyrepassere til elefanterne
   
 • To af cirkuselefanterne er 31 år og den sidste er 29 år
   
 • Afrikanske elefanter kan blive 60-70 år
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App