¨

Byrådspolitikere til SF-toppen: Gå af

Foto: TV ØST

Sammen med flere byrådsmedlemmer kommer Nakskovs SF-viceborgmester med skarp kritik af partitoppen.

Villy og Möger bør gå fra SF, sådan sådan lyder opfordringen fra flere byrådsmedlemmer rundt om i landet. Det skriver Jyllandsposten.

Nakskovs SF-viceborgmester Torben Hansen lægger ikke skjul på sin frustration:

- Hvis vi skal tilbage på sporet, så bør de to kaptajner på denne supertanke overveje, om de ikke skal finde noget andet at lave. Det er Villy Søvndal og Thor Möger. Jeg nægter at give op, og at alle os, der altid har været SF'ere, skal lægge os fladt på maven for et persongalleri på Christiansborg. Den pris, man har betalt for at få bagsædet i den sølvgrå ministerbil, har været alt for høj, siger viceborgmester i Nakskov Torben Hansen (SF).

Socialistisk Folkepartis bagland er dog splittet i kritikken. Tidligere folketingsmedlem og borgmester i Kalundborg Kommune Tommy Dinesen opfordrer partifællerne til at ændre indstilling:

- Min holdning en anden. Det der er behov for i øjeblikket er, at vi skal prøve på at holde sammen. Jeg mener ikke, det er særlig taktisk klogt at bruge så meget energi på at kritisere partitoppen. Jeg kan godt forstå at folk er pressede, og er der er nogen, som ikke vil tage ansvaret for det partiet har lavet. Men jeg bakker op, siger Tommy Dinesen og tilføjer, at han dog ikke er super glad for den nyligt indgåede skatteaftale.

Partiformanden ønsker ikke selv at kommentere kritikken. Men politisk ordfører Jesper Petersen siger, at "folketingsgruppen tager både partiets og regeringens situation meget alvorligt".

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App