Bygger Nakskov Sukkerfabrik i miniformat

En gruppe tidligere ansatte er i gang med at forvandle tegninger og billeder til Nakskov Sukkerfabrik i småt format. Og de gør det med stor kærlighed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nakskov Sukkerfabrik er i hænderne på tidligere ansatte og i gang med at blive bygget ud fra tegninger og billeder fra 1980. I hvert fald i målestoksforholdet 1:50.

En gruppe tidligere ansatte mødes uge efter uge på Danmarks Sukkermuseum og arbejder ihærdigt på at gøre modellen af sukkerfabrikken færdig, men det er noget, der tager tid og projektet har været i gang siden 2002.

- Det er jo noget småt noget, fortæller Erik Jensen, der før han gik på pension nåede at arbejde 37 år på fabrikken.

Et helt arbejdsliv

Og de har næsten alle sammen arbejdet et helt arbejdsliv på fabrikken. Og efter pensionen gik de så i gang med modellen, som engang skal måle 6x4 meter.

- Det, jeg savner, det får jeg opfyldt her, siger Jørn Eriksen.

Det er nemlig ikke kun byggeplanerne, der er i højsædet uge efter uge. For det handler også om at se noget til hinanden ligesom i de gode gamle dage, lyder det.

- For det første er det hyggeligt at gå og snakke med de gamle gutter og gasse hinanden og så har vi bare mange gode timer hernede, siger Erik Nielsen.

Ser det måske ikke

Det er dog ikke sikkert, herrerne når at se deres projekt stå færdigt. For indtil videre har projektet taget 12 år, og ifølge Erik Nielsen går der nok lige så lang tid, før det er helt klart.

- Det er da selvfølgelig ærgerligt, men der er jo ikke noget at gøre ved det, fortæller han.

Modelbyggerne mødes hver uge på Danmarks Sukkermuseum og bygger på projektet. Indtil videre har de bygget godt en tredjedel færdigt.