Byggeprojekter på Lolland skal skaffe flere hotelværelser til Femern-håndværkere

Der skal skaffes mere plads til ansatte på Femern Bælt i de kommende måneder. Projekter med omkring 150 ekstra hotellejligheder er på vej.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De ansatte håndværkere og ingeniører på Femern-projektet gider ikke sove i årevis på en sammenklaplig drømmeseng i en eller anden tilfældig campingvogn.

Det synes at være konklusionen hos Femern Belt Development, der i øjeblikket er involveret i at skaffe ekstra overnatningspladser til Rødbyhavn til de ansatte på Femern-projektet.

Allerede nu er næsten alle hotelværelser fuldt booket - men når byggeriet for alvor går i gang næste år, så skal der gerne være ekstra kapacitet af hotelværelser og hotellejligheder til de mange ansatte. Det siger direktør Stig Rømer Winther fra Femern Belt Development.

- Der er en række projekter undervejs. Af dem vil jeg sige, at tre af dem er helt konkrete, mens flere andre kan blive det, siger han.

Langs kysten

Projekterne ligger langs Lollands sydkyst, og han fremhæver et hotel- og lejlighedskompleks og et projekt med enkelthuse indrettet som hotellejligheder som to meget spændende projekter.

Der er alt i alt omkring 150 ekstra hotelværelser og hotellejligheder på vej, 200 hvis det hele realiseres.

- Vi har brug for de ekstra senge frem til 2029, hvor forbindelsen efter planen er færdig. Og investorerne kan godt se potentialet i forretningen, siger han.

Investorer står stærkt

Stig Rømer Winther peger på, at otte-ti år med alt udlejet burde skabe en situation, hvor byggeriet er betalt af - og dernæst en stærk businesscase, når man i stedet for at satse på trætte udenlandske håndværkere i stedet kan tage imod turister fra Danmark og Tyskland.

- Vi tror, at der er et betydeligt potentiale for vækst i turismen, når forbindelsen er klar. Og her gælder det om at have en stærk turisme-infrastruktur på Lolland, siger han.