Butiksejer får hjælp til bøde af kunder

John Brochmann får nu økonomisk støtte af sine kunder til at dække en bøde, han muligvis får for at have offentliggjort en overvågningsvideo af en tyvebande.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I påsken dokumenterede John Brochmann fra Nakskov et tyveri fra sin butik og sendte efterfølgende optagelserne til Ekstra Bladet. Men selv om John Brochmann risikerer at blive dømt for handlingen, får han ikke problemer med at betale bødeforlægget på 5000 kroner.

Kunderne i John Brochmanns butik har nemlig i fællesskab skaffet penge, som han kan bruge, hvis retten beslutter, at han skal kendes skyldig.

Det skriver Ekstra Bladet.

- Jeg er dybt rørt og dybt taknemlig over, at mine kunder tænker på mig ved at samle ind til bøden, siger John Brochmann til avisen.

Fyldte fiskegrej i lommerne

Tyveriet fandt sted i april, hvor 4 unge mænd og et 8-årigt barn stjal varer fra John Brochmanns butik, der sælger fiskeudstyr. Overvågningsbilleder fra butikken viste, at gruppen fyldte fiskegrej i lommerne for langt over 1000 kroner.

John Brochmann nåede at tage billeder af bilen, som rumænerne kørte i, og registrerede desuden nummeret på den, hvorefter han anmeldte episoden til politiet.

Politiet valgte efter tyveriet at løslade banden igen, men de fik hver en bøde på 2000 kroner.

Kom sin kammerat til undsætning

John Brochmann har også for nylig taget udenlandske tyve på fersk gerning.

Forleden kom han sin kammerat til undsætning på havnen i Nakskov. Kammeraten befandt sig i sin båd, da 2 serbiske mænd klokken 22.50 sprang ned på dækket og lyste med lommelygter ind ad vinduerne.

Da politiet ikke havde mulighed for at møde op, ringede kammeraten til John Brochmann, der forfulgte mændene og i sidste ende havde held med at tilbageholde dem.