Bue, pil og fuld galop - DM i bueskydning foregik på hesteryg

Danmarksmesterskaberne i bueskydning på hesteryg blev i år afholdt på Klimagården i Sakskøbing.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er til rigeligt besvær for de fleste at skyde med bue og pil.

Men forestil dig så, at du gør det, mens du sidder på en hest, der galoperer afsted.

quote Det er den fedeste følelse at kunne stole på sin pony, og så ramme skiven,

Channe Bech Pedersen, rytter

- Jeg synes, det er rigtig sjovt og udfordrende, fordi man skal koncentrere sig og samtidigt stole på hesten, når man slipper tøjlerne, siger Channe Bech Pedersen, der stillede op til årets danmarksmesterskab i bueskydning på hesteryg.

Channe Bech Pedersen fra Sakskøbing har reddet på heste hele sit liv. Det var hendes ridetræner, der sidste år introducerede hende til den forholdsvis nye ridedisciplin. En disciplin, hun ellers kun kendte fra film.

- Når man tænker på filmen Modig, så er det jo ret sejt, når hun lige kommer ridende og skyder, så det tror jeg, har inspireret mig, og så er det bare en fed aktivitet at lave med sin pony, siger hun.

Channe Bech Pedersen har gået til sporten i et års tid.
Channe Bech Pedersen har gået til sporten i et års tid. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Channe Bech Pedersen stillede op i galop-kategorien med sin hest Jitterbook. Derudover var seks andre ryttere tilmeldt konkurrencen.

- Det er den fedeste følelse at kunne stole på sin pony, og så ramme skiven, siger hun.

Rummelig ridesport

Bueskydning på hesteryg er en international sportsgren med både europa- og verdensmesterskaber samt internationale stævner. I 2017 var Jemaine Pedersen med til at organisere sporten i Danmark.

- Det var en af mine idéer at spørge ud på nettet, om der var andre, der syntes, det kunne være sjovt at lave bueskydning fra hesteryg, og der var heldigvis en masse tosser, der havde det på samme måde, fortæller Jemaine Pedersen, der er en af de stiftende medlemmer af Horseback Archery Danmark.

Ifølge Jemaine Pedersen er denne ridedisciplin mere rummelig og tilgængelig end de klassiske ridesportsgrene.

Jemaine Pedersen agerede dommer til årets DM
Jemaine Pedersen agerede dommer til årets DM Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

- Den her sport er fantastisk og unik, fordi den er så rummelig. Der er plads til unge og gamle, og vi har ikke regler for, hvilket tøj eller outfit man skal have på. Man må ride i det, man er mest tilpas i, så vi adskiller os på mange måder fra almindelig ridesport, siger hun og tilføjer:

- Ridesport er meget baseret på, at man skal have en bestemt slags hest, der som regel koster en hel masse penge. Her kan du bruge, hvad som helst - bare den har fire ben og kan vrinske, siger Jemaine Pedersen, der deltog som dommer i årets danmarksmesterskab.

Kamp om podiepladserne

Det er fjerde gang, at der afholdes Danmarksmesterskaber i bueskydning på hesteryg.

I år deltog syv ryttere i galop-konkurrencen. Her skulle rytterne ride seks gange med over 23 kilometer i timen og samtidigt ramme forskellige målskiver.

Channe Bech Pedersen red og skød sig til en tredjeplads og dermed en plads på podiet. Andenpladsen gik til Sasha Bech Pedersen, men Jane Jensen vandt guld.