Brutalt hjemmerøveri på Lolland

Et ældre ægtepar blev natten til onsdag udsat for et ualmindeligt groft hjemmerøveri i deres hus på Lolland. De tre røvere slog manden og forsøgte at voldtage kvinden

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der har i alt været 28 hjemmerøverier i de to politikredse i vores region i år, men det her betegner politet som særligt groft.

- Det er meget groft. Der er tale om, at manden har fået tildelt flere slag i ansigtet med et koben, som har givet ham nogle skader, og kvinden har været udsat for forsøg på vildtægt og anden kønslig omgængelse.

Sådan siger vicepolitiinspektør Søren Ravn fra Sydsjælland- og Lollandfalsters Politi om hjemmerøveriet, som fandt sted på Maribovej mellem Maribo og Holeby natten til onsdag. Røveriet gik ud over en 64-årig kvinde og hendes mand på 78 år, der havde en lille butik med salg af loppefund fra sit hus.

- Ægteparret lå og sov, da røverne omkring midnat trængte ind i deres soveværelse. De blev vækket af tre mænd, der truede med at slå dem ihjel og forlangte penge, oplyser han.

Den 78-årige mand fik flere kvæstelser i hovedet og er indlagt på sygehuset i Nykøbing Falster, mens kvinden har været undersøgt og efterfølgende har fået tilbudt psykologhjælp.

Røveriet stod formentlig på i en times tid - måske mere, inden det lykkedes kvinden, der var bagbundet, at komme ud af et vindue og over til naboen. Politiets teknikere arbejdede dagen igennem med undersøgelser på stedet og sikrede flere mulige beviser.

- Det er meget svært at begå et sådant røveri uden at efterlade sig spor. Vi har sikret en del effekter, så må vi se, hvad det giver, lyder det fra politiet.

De tre gerningsmænd beskrives alle som midt i 20'erne og af anden etnisk herkomst end dansk. De var iført mørkt tøj og talte dansk.

Har du set eller hørt noget, så kontakt Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på 114.