¨

Bror til overlevende far i dødsbrand: Det er et mareridt

Foto: TV ØST

Den overlevne mand fra dødsbranden i Nakskov er i dyb sorg efter tabet af sine børn, bedste ven og hans to børn i branden.

Smerten over dødsbranden i Nakskov er langt fra overstået.

Det fortæller storebroren til den 34-årige mand, der som den eneste overlevede branden i huset.

Manden blev stærkt forbrændt i et forsøg på at redde børnene ud af det brændende hus, og er stadig indlagt til behandling for sine sår.

- Han er i dyb sorg over tabet af begge sine børn, hans bedste ven og to af hans børn. Han er i gode hænder og der bliver passet på ham døgnet rundt, skriver Leif Bramsing på den facebookside, der organiserer en indsamling til de efterladte til brandofrene. Leif Bramsing er storebror til den overlevne mand. Han er i dag en del af en lille gruppe omkring manden, der støtter han på nærmeste hold.

LÆS OGSÅ: Olielys årsag til dødsbranden i Nakskov

Værste brandulykke i 13 år

Tragedien i Nakskov er den værste brandulykke i Danmark siden 2002.

Branden blev ifølge politiet startet af to olielys, der stod på et møbel i entreen i huset. Herfra spredte branden sig i løbet af sekunder og minutter op af trappeskakten til førstesalen i huset. Her lå fire børn på henholdsvis fire, fem og otte år og sov.

De to voksne mænd kastede sig straks ud i et redningsforsøg, der kostede den 37-årige Thomas Sørensen livet, og som sagt også gav den 34-årige mand alvorlige brandsår.

- Jeg tror fredag, den 30. januar stadig står som en ond drøm for ham, og han får lov at bearbejde hele indtrykket, skyldfølelsen og sorgen i rolige og trygge omgivelser, med de nærmeste om ham. Han tænker meget på alle, der har mistet en, i denne tragedie, skriver Leif Bramsing på facebook.

Rørt over deltagelsen

Den 34-årige mand er dybt rørt over den store medfølelse, som han og de andre pårørende møder.

- Vi har fortalt ham om denne indsamling og om alle de andre ting der sker, samt hvordan det virker som om, at det ikke kun er en by, men en hel nation der har samlet sig omkring denne tragedie. Lars er dybt rørt og jeg skulle hilse jer alle (ingen nævnt, ingen glemt) og give jer det dybeste og inderligste; Tak, skriver broderen.

Indsamling passerer 100.000 kroner

Indsamlingen til støtte for de efterladte efter branden i Nakskov har torsdag eftermiddag passeret 100.000 kroner. Klokken 18 var status for indsamlingen 114.358 kroner, meddeler holdet bag indsamlingen på facebook-profilen.

Du kan finde indsamlingen for støtte til de pårørende her: ”Indsamling, til de efterladte, efter den tragiske brand i nakskov

Der afholdes fredag den 6. februar et fakkeloptog til at mindes de afdøde. Du kan finde facebook-gruppen bag arrangementet her: ” Fakeloptog i nakskov til minde om de afdøde <3 <3 <3

I skrivende stund er 270 mennesker tilmeldt fakkeloptoget. 91 har indikeret, at de måske kommer.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App