Broderi på bodegaen - håndarbejdet er i fokus på festival

Fra tirsdag til søndag kan man lære om alt fra strikketøj, broderi, træværk, tegninger og smykker til Maribo Craft Days.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På bodegaen Munk Stuen i Maribo havde en flok kvinder onsdag indtaget et af bordene under en lidt usædvanlig overskrift. 

- Det er noget godt gammeldags badass broderi, fortæller Trine Runge Jessen.

Selvom de fleste nok aldrig har nævnt badass og broderi i samme sætning, er det netop, hvad tekstildesigneren Trine Runge Jessen går efter i sine broderier.

quote Så er jeg jo vild med håndarbejde på promiller

Trine Runge Jessen, tekstildesigner

- Det er jo nok kontraster og det skæve, og så er jeg jo vild med håndarbejde på promiller, lød det fra Trine Runge Jessen, der til dagens anledning havde fået produceret øl med specielle etiketter, hvor Ceres er skiftet ud med Broderist.  

Broderi på bodegaen sker i forbindelse med festivallen Maribo Craft Days, hvor håndarbejdet er i fokus.

Tirsdag startede seks dage med strikketøj, maling, træværk og meget andet, og allerede nu er arrangørerne godt tilfredse. 

- Vi har allerede haft rigtig mange glade gæster gennem byen, og vi kan se, at vi også har trukket rigtig mange op fra Femern, hvilket vi er super glade for, siger Lasse Schwartz, der er projektleder for Maribo Craft Days. 

Mange af deltagerne var også allerede på dag to af festivallen glade for de mange aktiviteter.

Anny Jakobsen var taget ned i garn- og tekstilforretningen Hos Poulsen, hvor der blev undervist i en særlig sykunst.
Anny Jakobsen var taget ned i garn- og tekstilforretningen Hos Poulsen, hvor der blev undervist i en særlig sykunst. Foto: Morten Spuhr - TV2 ØST


- Det er spændende at være rundt og se de forskellige arrangementer i byen. Man genopdager de interesser, man havde engang for 100 år siden. Det er fantastisk, lød det fra Hanne Ølund fra Nyråd, der var taget på bodega for at brodere efter Trine Runge Jessens opskrifter.

- Det giver en ro. Man kan få lov at være kreativ og udvikle nogle ting, som er anderledes. Det er bare godt. Jeg synes, det er sjovt. Folk kommer langvejs fra. I går talte jeg med nogle fra Odense, og i dag er der nogle fra Aalborg, fortalte Anny Jakobsen, der bor i Maribo og er en del af Maribo quilterne.

Maling med vandpistoler

Med seks håndarbejdsbutikker i Maribo er det måske heller ikke så mærkeligt, at det er her festivallen bliver afholdt. 

- Kunst og kunsthåndværk og alt det man kan lave med hænderne, det vil vi gerne sætte fokus på, fordi det er sundt for os, at være med til selv at skabe ting, siger Lasse Schwartz.

Læs også
Strik og drik – internationalt fænomen er kommet til Stubbekøbing
Læs også
Strik og drik – internationalt fænomen er kommet til Stubbekøbing


Der er derfor noget for alle aldersgrupper på programmet. 

Blandt andet var plejehjemsbeboere fra Plejecenter Lykkeseje i Søllested onsdag samlet til at afprøve en lidt anderledes malerteknik. 

- Det er colorsplash. Det er en ny ide, vi har fået, som vi lige skulle afprøve, nu hvor der var Craft Days. Når vi nu ikke må gøre det på vores plejecenter, så må vi jo gøre det herude, siger Dorthe Rasmussen, social- og sundhedshjælper på Plejecenter Lykkeseje i Søllested.

I teltet på torvet i Maribo havde de derfor fyldt vandpistoler med maling, og Birte Rasmussen, der er beboer på plejehjemmet havde høje forventninger til maleriets fremtid.

Birte Rasmussen havde store forventninger til hendes maleri.
Birte Rasmussen havde store forventninger til hendes maleri. Foto: Helle Eriksen - TV2 ØST


- Jeg regner med, at jeg maler noget, der overhovedet ikke ser ud af noget, for når man gør det - så ved du, at det er mange penge værd, lød det fra 86-årige Birte Rasmussen, der i øvrigt er blind.

Så du aner ikke, hvad du maler?

- Nej, jeg kan slet ikke se noget. Jeg regner med, det bliver lige så fjollet, ligesom dem, der laver det værste kunst, og så regner jeg med at få lige så mange penge som dem, grinte Birte Rasmussen.

Selv hvis Birte Rasmussen ikke ender med at tjene en masse penge på sit kunstværk, får den en plads, hvor mange kan nyde det.

- Vi skal have det op at hænge på vores gange, noget vi selv har lavet, og så kan vi snakke om det, siger Dorthe Rasmussen. 

Torsdag indvies blandt andet Maribos nye trold lavet af kunstneren Thomas Dambo og man kan møde strikkelegenden Marianne Isager. 




Nyhedsoverblik