Brand på DFDS-færge ebber ud

Branden er ikke længere synlig og røgen tager af fra færgen Lisco Gloria syd for Langeland. Røgdykkere skal om bord for at lænse skibet for slukningsvand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Branden på DFDS-færgen Lisco Gloria ved Langeland er ikke længere synlig.

Den hvide, aftagende røg fra skibet søndag formiddag indikerer også, at branden om bord ikke længere er aktiv. Det oplyser Søværnets Operative Kommando (SOK).

- Det ser positivt ud, siger stabsvagten i SOK.

Et hold røgdykkere fra det hollandske selskab SMIT International ventes i løbet af søndagen at gå om bord på Lisco Gloria for at se, om branden er slukket. Derefter er deres opgave at lænse færgen for noget af alt det slukningsvand, der har fået skibet til at krænge.

Der er fortsat ingen tegn på udslip af færgens olietanke.

- Intet tyder på, at skibet har lidt overlast under vandlinjen. Branden har begrænset sig til vogndækket og overbygningen, siger stabsvagten.

Ifølge Joachim Gutt, der leder et kriseteam under den tyske delstat Schleswig-Holstein, er en brand i en lastbil formentlig årsag til færgebranden. Et besætningsmedlem forsøgte forgæves at slukke ilden og informerede derefter skibets kaptajn, siger Gutt til den tyske tv-station NDR.

Bjergningsfolk tror, at branden i lastbilen har antændt køretøjets benzintank, hvilket kan forklare, at branden tilsyneladende begyndte med en eksplosion.

Alle 236 passagerer og besætningsmedlemmer blev reddet i god behold fra branden. Enkelte passagerer måtte dog bringes til hospitalet. De øvrige passagerer blev bragt til et modtagecenter i Kiel, hvor nogle af dem fik psykologhjælp til at bearbejde nattens dramatiske oplevelser.

Skibet ligger nu forankret omkring to sømil - små fire kilometer - syd for Langeland.

Lisco Gloria er hjemmehørende i Litauen og sejler under litauisk flag. Skibets litauiske rederi ejes af DFDS.
/ritzau/