¨

Brand i Nakskov: Donationerne vælter ind

Foto: TV ØST

Penge, tøj og møbler strømmer ind til fordel for de efterladte efter fredagens brand i Nakskov, hvor fire børn og en far mistede livet.

29.000 kroner, møbler og tøj er indtil videre størmmet ind til fordel for de efterladte efter branden i Nakskov fredag aften.

Mandag eftermiddag startede Michael Baruch, der er ven til den ene overlevende, Facebook-gruppen "Indsamling, til de efterladte, efter den tragiske brand i nakskov", der vil indsamle til begravelserne, og hvad de efterladte har brug for. Og opbakingen har indtil videre vist sig at være stor.

- Det går forrygende. Vi fik 2000 medlemmer på to timer i går. Folk fra hele landet har sendt penge til indsamlingen, og familierne til ofrene er meget rørte over det, siger Michael Baruch. 

Danmark samler ind

Hele Danmark har indtil videre bidraget til indsamlingen, hvor folk fra både Nordjylland, Fyn og endda Sverige har bidraget. På 1,5 time har de modtaget over 15.000 kroner, hvor flere enkeltpersoner har bidraget med over 5000 kroner.

- Det er helt sindssygt det her. Der er lige en, der har doneret 7500kr. Det havde jeg ikke regnet med. Kæmpe tak til alle, skriver Michael Baruch i Facebook-gruppen.

Lokal opbakning

Også den lokale restaurant Stoppestedet har bidraget. De donerer 200 snitter til begravelsen, skriver Johnny Andersen i Facebook-gruppen. 

Andre har også valgt at briddrage med blandt andet tøj og legetøj, mens Frelsens Hær Nakskov biddrager med kolonialvarer og genbrugsmøbler. Lene Kok Hansen fra Horslunde på Lolland har også fundet sin måde at bidrage til indsamlingen.

- Jeg har nogle gardiner, et lille bord og glasbord, samt tøj jeg kan undvære, skriver hun på Facebook.

Man kan donere til indsamlingen via kontonummer 5039-1295651 eller via Mobile-Pay til 61867944.

Indsamlingen varer indtil den 24/2. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App