Brand i hus

Det var formentlig klude med brandbar væske, der selvantændte og satte ild til et hus i Hunseby i nat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kirsten og Mogens Mikkelsen blev i nat vækket, da deres hus brændte og tagpladerne på huset begyndte at sprænge.

- Vi vågner begge to ved, at det brager. Så siger jeg, hvad er det. Mogens kigger straks ud af vinduet, og så råber han, at det brænder, siger Kirsten Mikkelsen.

Ægteparret havde fredag olieret gulve og smidt klude med olie i skraldespanden uden for huset. Brandvæsnet mener, at branden er opstået, fordi kludene er selvantændt, og at branden derefter har bredt sig til huset.

- Kludene er begyndt at opvarme sig selv. Og nede i sådan en skraldespand er der en helt masse brandbart materiale. Så får kluden en højere temperatur og noget ilt, og så bryder den simpelthen i brand, siger Jakob Petersen, der var indsatsleder under brandslukningen.

Han råder folk til at være forsigtige, hvis de har klude med brandbart væske.

- Hvis man skal bortkaffe kludene, så skal man gøre dem våde og lægge dem i et syltetøjsglas eller lægge dem i en lukket beholder, og så kan man aflevere dem på genbrugspladsen, siger Jakob Petersen fra Lolland Brandvæsen.

Kirsten og Mogens Mikkelsen er blevet genhuset et andet sted i byen. De fik lørdag flyttet alle deres ejendele fra huset, som de har boet i i de sidste 43 år. I dag er de bare lettede over, at de ikke selv kom til skade.

- Vi er lykkelige over, at vi begge er kommet ud i god behold, siger Kirsten Mikkelsen.