Børnehave får lov at leve lidt endnu

Forældre til børnene i børnehaven Stjernehuset i Horslunde på Lolland kan ånde lettet op. I hvert fald for en stund. Børnehaven skal måske ikke lukke alligevel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Børnehaven Stjernehuset i Horslunde på Vestlolland ser ud til at få en ekstra chance. Tirsdag aften var den ellers på en lukkeliste i børne- og skoleudvalget, men formand Tom Larsen (V) og de øvrige medlemmer har endnu ikke givet dem døsstødet.

- Vi skal forsat spare og fastholder besparelsen på området, men vi peger ikke længere på Stjernehuset. I stedet vil vi i dialog med forældrene derude. Der har været nogle misforståelser undervejs, hvor de ikke er blevet informeret grundigt nok, så de fik et chok, da de hørte om planerne, og det vil vi gerne råde bod på, siger Tom Larsen.

1. april ved vi mere

Lukkeplanerne er opstået fordi, der er for få børn til at fylde pladserne ud. Meldingen var, at hvis Stjernehuset skal overleve, skal der findes 10 børn mere, hvilket Tom Larsen har svært ved at tro på sker. Alligevel er han villig til at se på sagen igen.

- Jeg vil gerne udfordre administrationen på tallene og se, om der kan findes en løsning. Foreløbigt er vi i udvalget enige om, at fastholde besparelsen og træffe beslutningen senere, siger Tom Larsen.

Der var lagt op til, at Stjernehuset skulle lukke 1. januar, men levetiden bliver nu forlænget. Hvor længe kan Tom Larsen dog ikke svare på.

- 1. april ved vi mere om, hvordan børnene fordeler sig på institutionerne, og så må vi se på det derfra, siger udvalgsformanden, der dog ikke lover, at den udmelding er 100 procent lig med, at Stjernehuset kan puste ud - i hvert fald frem til 1. april.

Tidligere på dagen modtog Tom Larsen 523 underskrifter fra utilferdse borgere i området.