Borgmester vil lukke rockerklubhus i Maribo permanent

Rockergruppen Satudarahs klubhus er midlertidigt ryddet. Står det til borgmester Holger Schou Rasmussen, får banden ikke lov at rykke tilbage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Går man ned ad Vestergade i Maribo de næste 14 dage, vil man møde bevæbnede betjente foran det gamle sundhedshus.

Det skyldes, at politiet har ryddet rockerklubben Satudarahs klubhus, der ligger i Sundhedshusets gamle lokaler.

Rydning er sket på baggrund af en skudepisode natten til fredag. 

Vil gøre det permanent

Indtil videre har klubben fået forbud mod at bruge lokalerne de næste fjorten dage.

Står det til borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen (A), bliver klubhuset dog slet ikke åbnet igen.  

- Vi skal bruge tiden på at se, om vi kan forlænge de her 14 dage og måske gøre det permanent, så den her bygning ikke kan bruges som klubhus. Den handling, der er sket i nat, er måske en af de handlinger, der gør, at vi kan udstede det her permanente forbud mod at benytte det her som aktivitetshus, siger han torsdag aften til TV ØST.

Vil hellere have tomme lokaler

Der er egentlig planlagt et møde om kommunens bandeproblematik den 1. november, men borgmesteren vil sørge for, at der bliver rykket i sagen nu, mens huset i Vestergade er ryddet.

- Det kan godt kan være, at vi allerede skal prøve at kigge på det nu, så man ikke når at rykke ind i huset igen. Hvis det er muligt, vil vi blokere for en tilbageflytning i huset. Jeg synes, at det skal stå tomt, som det er nu, eller lejes ud til noget andet, siger borgmester Holger Schou Rasmussen om den gule bygning på Vestergade 36. 

Vil ikke have dem her

Og ikke nok med at Holger Schou Rasmussen vil have rockerne ud af bymidten. Han vil have dem helt ud af kommunen.

- Rocker- og bandekriminalitet har eksisteret de sidste 50-60 år, og vi kommer nok ikke af med den i Danmark. Af og til placerer den sig forskellige steder, og nu er den så kommet til Maribo. Men vi ønsker absolut ikke at have den, så derfor gør vi alt, hvad vi kan for at forhindre, at det kommer til at fortsætte her, siger han.