Borgmester: Vi gør det svært for rockerne

Holger Schou Rasmussen vil bruge den nye rockerlov til at gøre det svært for Lolland Kommunes bander.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag meldte Lolland Kommune ud, at de forbyder alle former for forsamlinger i Satudarahs klubhus i det centrale Maribo.

Forbuddet kommer til at gælde de næste tre måneder, og formålet er at få bugt med rockerklubben.

Det er den nye rockerlov, som trådte i kraft 1. juli i år, der gør det muligt for kommunen at lave den regel. 

Lyder som en trussel

I dag har Satudarahs talsmand, Nicky Terp, i et skriftligt svar til TV ØST meddelt, at klubben i stedet vil mødes på offentlige caféer og restauranter.

- Hvis politiet og kommunen mente, at vi skabte en utryghed før, så hjælper det ikke at tage vores opholdssted fra os, lyder det.

Den udmelding er borgmester Holger Schou Rasmussen (A) dog bestemt ikke begejstret for.

- For mig virker det, som om at de gør det til en trussel. Jeg det sådan, at hvis de skaber utryghed, der hvor de kommer hen på caféer, restauranter eller natklubber, så går jeg ud fra, at politiet reagerer, og at også ejerne af caféerne siger fra over for det her, siger borgmesteren. 

Det skal være svært

Satudarah skriver også, at de vil finde et nyt klubhus, hvis de tvinges permanent ud af deres nuværende. Og de mener ikke, at det bliver svært.

At gøre det svært er ellers lige netop det, Holger Schou Rasmussen vil.

- Rockere har eksisteret, siden Anden Verdenskrig sluttede – det er jo en reminiscens af det. Det ser ikke ud til, at vi kan komme af med dem, men vi kan i hvert fald gøre det svært for dem, og det er det, vi gør med den her rockerlov, siger borgmesteren.