Borgmester truer Pleje Plus med at ophæve samarbejdet

Borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen (S), kræver, at det private plejefirma Pleje Plus genetablerer den stabile drift.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er et klart budskab fra borgmesteren i Lolland Kommune. Det private plejefirma Pleje Plus skal genetablere deres stabil drift ellers så ophører samarbejdet med kommunen.

Siden Pleje Plus overtog 456 plejekrævende borgere, har Lolland Kommune modtaget 266 henvendelser fra borgere og pårørende, hvoraf omkring 250 kan karakteriseres som klager.

Især fra december 2016 har der været mange borgerhenvendelser og en gennemgang af sagerne har ifølge kommunen vist, at fire sager i perioden vurderes som røde.

quote Enten genetablerer de den stabile drift, vi så i efteråret, eller også slutter vores samarbejde med Pleje Plus. Vi vil ikke se flere røde sager

Holger Schou Rasmussen (S), borgmester i Lolland Kommune

Det vil sige, de er så alvorlige, at de kan have haft alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser for de berørte borgere.

De kan desuden udløse en advarsel om kontraktbrud. Lige nu evalueres sagerne af BDO, der afgiver deres vurdering i uge 12. 

- Mange er glade for den service, som de modtager fra Pleje Plus. Det er de tilbagemeldinger, vi får, når visitationen er på besøg hos vore ældre, udtaler Holger Schou Rasmussen (S), borgmester i Lolland Kommune, i en pressemeddelelse

- Når det er sagt, så har jeg gjort det helt klart for ledelsen af Pleje Plus, at der kun er to slutninger på denne sag: Enten genetablerer de den stabile drift, vi så i efteråret, eller også slutter vores samarbejde med Pleje Plus. Vi vil ikke se flere røde sager, og vi kan ikke acceptere, at der er så mange mangler, som det var tilfældet i december og januar, siger borgmesteren.