¨

Borgmester jubler over droppede atomplaner

Foto: TV ØST

Lollands Borgmester, Holger Schou Rasmussen, glæder sig over, at et politisk flertal nu dropper planerne om at lave et slutlager for atomaffald.

Lolland kommer ikke til at huse et såkaldt slut-depot for Danmarks radioaktive atomaffald.

Det fastslog regeringen onsdag, efter et politisk flertal har droppet planerne om at oprette et atomlager på ét af seks mulige placeringer.

Beslutningen glæder Lollands Borgmester, Holger Schou Rasmussen (S), der er glad for, at lageret ikke ender ved Rødbyhavn, som ellers var en mulighed. Han mener, at regeringen dermed træffer den bedst mulige beslutning.

- Vi har selv bragt mellemlager-løsningen på banen som et konstruktivt alternativ til slutdepotet. Det handler, nu som før, først og fremmest om, at vi skal finde den rigtige løsning på et fælles problem, og her vil vi selvfølgelig gerne være en konstruktiv medspiller. Og den rigtige løsning for nuværende er heldigvis fundet med beslutningen om, at man grundigt skal undersøge muligheden for et mellemlager. Det er godt for Lolland og alle andre, at idéen om et slutdepot midlertidigt er lagt på is. Vi skal være helt sikre på, at atomaffaldet håndteres sikkert og professionelt, siger Holger Schou Rasmussen.

Han mener, at en mulig placering på Lolland var en fejl.

- I efterhånden mange år har Lolland Kommune været udpeget som én ud af fem mulige kommuner, der kunne blive endestation for Danmarks atomaffald. Det er ingen hemmelighed, at vi ikke har været glade ved den udsigt. Det er efterhånden mange år siden, at vi holdt op med at grave affald ned i Danmark, hvorfor så begynde at grave atomaffald ned side om side med Danmarks bedste landbrugsjord?, spørger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App