Borgmester i Lolland: Den her advarsel er alvorlig

Vi fortsætter det skærpede tilsyn, siger Lollands borgmester, efter Pleje Plus netop har fået en advarsel af kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Borgmesteren i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen, er dybt frustreret over sagen med Pleje Plus. 

Det private firma, som netop har fået en advarsel af Lolland Kommune på grund af leverancesvigt. 

- Det er fuldt fortjent, at de får en advarsel i forhold til de leverancesvigt, som de har præsteret i den her sag, siger Holger Schou Rasmussen til TV ØST.

- Vi fortsætter det skærpede tilsyn og holder øje med, at de også leverer den vare, de skal ifølge kontrakten. Og det skærpede tilsyn fortsætter uden nogen endelig slutdato. For der ligger endnu en rapport og venter i maj måned omkring den økonomiske del. 

Første ud af tre advarsler

Dette er den første advarsel til Pleje Plus. Og ifølge kontrakten kan de få tre og ellers er de ikke længere plejefirma i Lolland Kommune. 

- Den her advarsel er alvorlig. Det skærpede tilsyn vi har ført de seneste måneder har faktisk ført til, at der ikke har været nogen klager, siger Holger Schou Rasmussen.

Da Pleje Plus vandt udbuddet for godt et år siden ved at være fem millioner kroner billigere end konkurrenten, der skrev du i en pressemeddelelse, at kommunen ikke skærer på kvaliteten - kun på prisen. Synes du rent faktisk, det passer?

- Nej, det har ikke lwveret i alle tilfælde i den her sag. Der er ikke noget der indikerer, at det er prisen, der er afgørende for de manglende leverancer. Det er simpelhten fordi de ikke har haft styr på deres struktur og deres arbejdsgange, og det er det, der har været frustrationen, siger Holger Schou Rasmussen. 

- Men de skal have styr på deres ting nu og hvis de ikke gør det, så kommer der endnu en advarsel. Og når tre advarsler er givet, så er firmaet ikke en del af den varer, som kommunen leverer. 

 

-