Borgmester håber på stort tilskud til at rive rønner ned for

Den skrottede nedrivningspulje genopstår med regeringens nye vækstplan. Det glæder Lollands borgmester, som håber på stort beløb fra puljen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Faldefærdige huse skal igen kunne rives ned med støtte fra staten. I regeringens Vækstplan DK, som blev fremlagt i dag, er der sat penge af, som landets kommuner kan søge til at nedrive og sætte boliger i stand for.

Puljen lyder på 200 millioner kroner i 2014 og 200 millioner igen i 2015.

- Jeg er utrolig glad for det, siger Stig Vestergaard (Soc.dem.), som er borgmester i Lolland Kommune og fortsætter:

- Vi har hele tiden påpeget, at det er meget vigtigt, at vi får den pulje op at stå igen, for vi kan simpelthen ikke løse den her opgave alene i kommunerne.

Gamle boliger er sundhedsskadelige

Det er den nuværende regering, der skrottede nedrivningspuljen, men nu har den altså fundet penge til den igen.

Og for Stig Vestergaard er det vigtigt at få tilskud til at rive kommunens mange faldefærdige boliger ned:

- Der er jo ingen, der skal bo i de her huse. Før i tiden var der jo altid nogle udlejere, der gerne ville leje ud til folk, således at de flyttede ind i sundhedssakdelige boliger. Så det er rigtig dejligt, at vi kan få gjort noget ved det, siger borgmesteren til TV2 ØST.

Lolland Kommune bruger årligt fire millioner kroner på at rive boliger ned, men ifølge borgmesteren er der brug for 20 millioner kroner årligt.

- Så jeg håber, vi kan få et stort tilskud, når vi nu går i gang med at søge, siger Stig Vestergaard (Soc.dem.).

Nedrivning kan gavne boligsalget

Foruden sundhedsrisikoen for dem, der eventuelt ville ende med at leje en af boligerne, så skæmmer de dårlige huse også kommunen.

- Når man bor nede i et område, hvor der ligger et faldefærdigt hus, så falder priserne jo på de huse, der ligger i nærheden, og folk føler, det ikke er særlig rart at bo i nærheden af sådan et hus, så i og med vi får dem fjernet, bliver meget kønnere. Jeg har nogle rigtig gode eksempler rundt omkring i kommunen, hvor man kan se, at der er gjort en forskel, fortæller han.

Borgmesteren vil søge om penge i den genoplivede nedrivningspulje til både at opkøbe faldefærdige huse på tvangsauktion og til at rive dem ned for.