Borgmester får kritik efter brug af ordet 'negerdamer'

Lollands borgmesters udtalelser om Ib fra tv-programmet "Stadig på røven?" har skabt debat på Twitter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lollands borgmester, Holger Schou Rasmussen (S), får hård kritik på de socile medier.

Det sker, efter han fortæller om borgernes udtalelser om den socialt udsatte Ib Lybæk Andersen fra TV 2-programmet "Stadig på røven?".

BT bragte torsdag en artikel om en ordkrig mellem borgmester Holger Schou Rasmussen og deltageren af programmet Ib Lybæk Andersen, om hvorvidt programmet har udstillet kommunen eller ej. Holger Schou Rasmussen er i BT citeret for at sige om Ib Lybæk Andersen:

- Han render jo rundt og bruger pengene på bajere, hash og negerdamer.

Borgmesteren føler sig dog fejlciteret af BT.

Lisbeth Zornig rystet over ordvalget ’neger’.

Selv fortæller borgmesteren, at han får henvendelser fra folk i byen, som meddeler, hvad Ib Lybæk Andersen bruger sin førtidspenson på, og som er forargede over måden, han reagerer på.

- Ib bestemmer selv, hvad han bruger sin penge til, men borgerne er fortønet over, at han får den reelle fattigdom til at fortone sig, når dem på kontanthjælp vil være misundelige på hans førtidspension, siger borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen til TV ØST. 

Særligt det kontroversielle ord ’negerdamer’ vækker debat på det sociale medie, Twitter. Forfatter og debattør Lisbeth Zornig er meget rystet over ordvalget ’neger’.

 
 
Foto: Twitter

 

 
 
Foto: Twitter

 

 
 
Foto: Twitter

Lolland bliver udstillet

Debatten er opstået, fordi borgmesteren mener, programmet udstiller Lolland og i særdeleshed Nakskov. Desuden er han forarget over deltageren, Ib Lybæk Andersens, som han mener klynker over systemet.

Ib Lybæk Andersen mener selv, at programmet har åbnet op for mere turisme i Nakskov. Han mener dog stadig, at de er ’på røven’ i byen.

- Vi er på røven i Nakskov på grund af systemet. Vi har ingen vækst, og vi har intet arbejde, siger Ib Lybæk Andersen til BT.