Borgmester er ikke tilfreds med håndsrækning på 47 millioner

Lolland Kommune får et stort økonomisk tilskud, men det er ikke nok til at løse problemerne, mener borgmester Holger Schou Rasmussen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lolland Kommune får næste år hele 47 millioner fra den såkaldte særtilskudspulje på 314 millioner kroner.

Og selvom det gør Lolland til den kommune i landet, der får den største bid af kagen, er borgmester Holger Schou Rasmussen (A) ikke fuldstændigt tilfreds.

Selvom beløbet er 12 millioner kroner højere, end det kommunen har modtaget i år, havde han regnet med en endnu større håndsrækning.

Kan kun dække huller

- Vi har en særlig udfordring i forhold til tilknytningen af borgere, der har brug for fællesskabets hjælp. Hver en krone, der kan hjælpe Lolland, er velkommen, men vi har dokumenteret, at beløbet ikke kan dække den fulde regning, siger han onsdag aften til TV ØST.

Særtilskudspuljerne har til formål at hjælpe vanskeligt stillede kommuner, og gøre næste års budgetlægning en anelse nemmere.

Men ifølge borgmesteren, kan beløbet kun bruges til at lappe huller i budgettet.

- Det er ikke penge, man kan bruge til løbende drift. De kan bruges til renoveringer og den slags, men vi ved jo ikke, om vi får penge igen næste år, siger borgmesteren.

I alt vil 34 kommuner landet over modtage penge fra puljen. Heriblandt er både Guldborgsund, Slagelse, Vordingborg og Odsherred Kommune.