¨

Borgmester efter konkurs: At de trækker konkurskortet, er rigtig ærgerligt

- Jeg er ikke overrasket over, at de kort tid efter, at vi fyrede dem, valgte at erklære sig konkurs, siger Lolland Kommunes borgmester, Holger Schou, til TV ØST.

Lolland Kommunes borgmester, Holger Schou, er ikke overrasket over, at Pleje Plus går konkurs. Men nogle borgere vil kunne mærke forstyrrelser.

Pleje Plus er erklæret sig konkurs. 

Det betyder, at borgerne i Lolland Kommune fra i dag ikke modtager pleje fra firmaet. Måske kommer det bag på borgerne, men det overrasker ikke borgmester, Holger Schou.

- Jeg er ikke overrasket over, at de kort tid efter, at vi fyrede dem, valgte at erklære sig konkurs. Det har man jo set før, siger han til TV ØST.

- Men det, der er problemet, er, at vi ikke står med papirarbejde men med mennesker, som kræver fysisk pleje. Og det er altså 20 procent flere borgere, vi skal give pleje. 

Læs også Pleje Plus: Derfor går vi konkurs

Trækker konkurskortet

Holger Schou fortæller, at selv om de har kalkuleret med, at en konkurs måske kom på tale, så bliver kommunen presset. 

- Derfor er der nogle borgere, som vil kunne mærke forstyrrelser, for samtidig med at vi skal have flere folk på arbejde, så er der også mange, der er på ferie i den her tid. 

Efter Pleje Plus blev fyret den 22. juni skulle firmaet varetage plejen på Lolland indtil september måned. 

- Vi havde en aftale om, at de skal udføre opgaven til september. Og at de så vælger at trække konkurskortet er rigtig ærgerligt. Men det er ikke overraskende, siger Holger Schou. 

Læs også Formand for ældreudvalget: Jeg regnede med, de var anstændige

15. juli er der nyt byrådsmøde, hvor Lolland Kommune skal gøre materialet klar, så nye private plejefirmaer kan komme i spil. 

- Jo hurtigere det sker, desto bedre. For det vil hjælpe med at tage presset væk fra kommunen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App